Oldal kiválasztása

A női Extraliga kilencedik fordulójában a FATUM-Nyíregyháza látta vendégül a Kaposvári Női Röplabda Club együttesét. Drámai végjátékban, Selena Leban vezérletével visszavágott az őszi idegenbeli vereségért, és ezt a találkozót most 3–0-ra nyerte a nyírségi csapat.

Foghíjas kerettel állt fel a Nyíregyháza a pályára, hiszen a kezdőcsapat mellett csupán három cserejátékos állt Tomas Varga rendelkezésére. Kaposvári oldalon Hegyi Bianka még lábadozik a bokasérülésből, ezért ő nem tartott a csapattal. A héten betegséggel küzdő Szedmák Réka, valamint az újonc Rosane Maggioni is a kezdőben kaptak lehetőséget.

Szorosan indult a találkozó, felváltva estek a pontok. Majd Kristina Belova nyitott két ászt, így négypontos előnyre tettek szert a nyíregyháziak, ezzel egyetemben időt is kért Vincent Lacombe. Belova maradt továbbra is a nyitóhelyen, de a másik új igazolás, Nehir Kiraz pályára küldése sem törte meg a hazaiak lendületét, nyolcpontosra duzzadt a különbség. Ezután Gyimes Zsófia vitte a hátán a csapatot az egymás után szerzett találataival, s a nyolcas előny hamar háromra csökkent. Godó Panni blokkjával először egyenlített a KNRC 20–20-ra, azonban amint szettlabdához jutott a FATUM, rögtön érvényesítette is azt. (25-22)

A hazaiaknak még nagyobb önbizalmat adott az első játszma megnyerése. A mindössze tizenhét éves Selena Leban-t akár mumusnak is lehetett volna nevezni, a vendégek nem igen találtak rajta fogást. A mi oldalunkról Isidora Ubavic nehezítette meg igazán az ellenfél dolgát, viszont nagyon hiányzott Szedmák Réka megszokott ponterős játéka a mieinknek. Ubavic és Leban ketten összesen tizenhét egységet termeltek a második felvonásban. Sok nyitást rontott a Kaposvár, ezzel megkönnyítve a Nyíregyháza dolgát, s Leban jóvoltából tovább növelte előnyét az együttes. (25:18)

A folytatásban már nagyobb elszántságot lehetett érezni a sárga-kékeken. Először 6–6-nál tudtak egyenlíteni a nyíregyháziak, és hamar át is vették a vezetést. A somogyiaknak nem mindig sikerült kihasználni az ellenfél hibáit, ellenben a hazaiaknak ezen az estén ez különösen jól ment. Egy Leban-ász után már hat volt a különbség. A KNRC továbbra sem adta fel a mérkőzést, egy időkérés után Gyimes Zsófia nyitásaival sorozatban szerzett öt pontot. Ezúttal a Fatum időkérése sem tudta megtörni a vendég-lendületet, Godó Panni pedig rendre keményen beütötte a kapott labdákat. A Kaposvár 17–17-nél egyenlített és olyan érzésük lehetett a nézőknek, mintha csak most kezdődött volna a harmadik játszma. A KNRC meccsről meccsre hatalmas küzdésről és akarásról tesz tanúbizonyságot, ez ezen az összecsapáson sem volt másképp. Alaposan tettek róla a csapatok, hogy a végjáték legyen a legizgalmasabb periódus, hiszen 24–24-nél indulhatott az idegek csatája. Egyik csapat sem könnyítette meg a saját dolgát, de kaposvári oldalon még az áltagosnál is több nyitásrontás esett ezen a találkozón. Végül drámai harcban, 33–31-re nyerte a szettet és a mérkőzést is a FATUM-Nyíregyháza, így otthon tartotta a bajnoki pontokat.

FATUM-Nyíregyháza–KNRC 3–0 (22, 18, 31)
Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, 150 néző. Vezette: Jámbor, Tillmann.
FATUM: Cicic (2), Leban (27), Lászlop (4), Jurdza (11), Belova (8), Cepni (7). Csere: Tóth (liberó). Vezetőedző: Tomas Varga.
KNRC: Gyimes (10), Maggioni (1), Szedmák (11), Bodovics (3), Ubavic (19), Godó (12). Csere: Radnai, Rády (liberók), Kiraz (-), Budai (-), Renko-Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kohut Árpád

Statisztika