Oldal kiválasztása

A somogyi megyeszékhelyen továbbra is támogatják a legtehetségesebb egyetemista sportolókat.

0 rop

A város és a Kaposvári Egyetem sportszerződésének köszönhetően az idén tizenöten részesültek kiemelt sportösztöndíjban. Kaposvár összesen 1 millió forinttal segíti azokat a versenyzőket, akik az élsport mellett az iskolapadban is szeretnének sikereket elérni. Az ünnepségen az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem négy és a Fino Kaposvár SE hat röplabdázója kapott ösztöndíjat.
A Kaposvári Egyetemen tanuló tizenöt sportoló kapott hétfőn délelőtt ösztöndíjat a várostól. Szita Károly polgármester az ünnepségen elmondta: ezt a támogatást tíz évvel ezelőtt alapította a város azzal a szándékkal, hogy az egyetemi sportélet ismét fellendüljön. Az országban elsőként létrehozott ösztöndíjat egy évvel később Debrecen és Szombathely is bevezette kaposvári mintára. A polgármester bejelentette: jelenleg az önkormányzat 1 millió forintot ad az egyetemista sportolóknak. Jövőre azonban Kaposvár 2 millió forintra  emeli ezt az összeget, amennyiben az egyetem ugyanennyi pénzt hozzátesz. Így az idei egymillió forint helyett a jövő tanévben 4 millió forinttal támogatnák a fiatalokat.
„Az állam után a megyei jogú városok a legnagyobb szponzoruk a sportnak, idén 11,6 milliárd forinttal támogatják a sportolókat. Ezekben a nagyvárosokban 138 ezren sportolnak rendszeresen, ebből 50 ezer az igazolt versenyző. Kaposvár 535 millió forintot fordít erre, ez a költségvetésének 4,6 százaléka, amely kimagasló a többi város között. Ennek köszönhetően hatezren mozognak rendszeresen és több mint háromezer igazolt sportolónk van” – emelte ki Szita Károly polgármester.

A Kaposvári Egyetem egyéni, rugalmas tanrenddel segíti a sportolókat, s olyan szolgáltatásokat biztosít számukra, melyeknek köszönhetően könnyebben tanulhatnak a sport mellett.

A röplabdás ösztöndíjasok:

Bagics Balázs
Bozóki Bence
Csupor Bence
Duduka Ingrid
Harmath Zsófia
Horváth Dávid
Rák Rebeka
Szabó Alpár
Szívós Ildikó
Tóth István