Oldal kiválasztása

Profik és amatőrök szálltak harcba a RÖAK-Virágfürdő Kupa díjaiért.

130805mcm1

Öt kategóriában hirdettek győztest az első alkalommal megrendezett RÖAK-Virágfürdő Kupa amatőr és profi strandröplabdatornán, a kaposvári Virágfürdőben. A kétnapos viadalon avatták fel a város új pályáit, és vasárnap homokra léptek két élcsapatunk, a Fino és az 1. MCM-Diamant játékosai is.

 

 Szombaton az amatőröké volt a terep, és a nők, illetve a férfiak csatái után nagy izgalmakat hozott a 14 páros részvételével megrendezett vegyes páros torna. Vasárnap a profik következtek a sorban, és az előző napi amatőr torna legjobbjai is csatlakozhattak az elit mezőnyhöz. A rekkenő hőség ellenére is színvonalas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők, és a férfiak között végül budapesti győzelem született Tamás Zoltán és  párja, a kubai Leo révén. A második és a harmadik helyen a Fino fiataljai osztoztak. A 16 esztendős Rák Vince, aki Németh Ferenccel az oldalán hetedikként zárt, a mezőny legfiatalabb tagjaként a Virágfürdő különdíját is hazavihette.
 A hölgyek között  az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es csapatának tizenkét tagját is láthattuk, és a lányok a felkészülés első négy edzése után tették próbára a tudásukat a homokon. Végül Csitári Virág és Szarka Vivien bizonyult a legjobbnak, a második helyre nagy meglepetésre a Vartman Viktória, Vajda Evelin egység futott be, ami a szombati amatőr negyedik hely után mindenképpen nagy fegyvertény volt.
 A tornát megtisztelte jelenlétével Szita Károly polgármester is.  A viadal szervezői, a Virágfürdő, a Geiger Útép Kft., a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE és a gördülékeny lebonyolításért felelős Somogy Megyei Röplabda Szövetség vezetői megállapodtak abban, hogy jövőre is megrendezik a tornát. Addig pedig mindenki homokra léphet a vadonatúj pályán, aki a strandolás közben kedvet kap hozzá. 

I. RÖAK-Virágfürdő Kupa strandröplabdatorna. Kaposvár.

A végeredmény.

Profi férfiak (8 induló): 1. Tamás Zoltán, Leo (kubai), 2. Deák Márk, Magyar Bálint, 3. Bozóki Bence, Bögöly Gábor.
Profi nők (8): 1. Csitári Virág, Szarka Vivien, 2. Vartman Viktória, Vajda Evelin, 3. Fáth Kinga, Horváth Klaudia.
Amatőr férfiak (8): 1. Selega Balázs, Molnár Tamás.
Amatőr nők (8): 1. Rák Rebeka, Várszeginé Pálfy Marianna.
Vegyes páros (14): 1. Ihász Dóra, Deák Márk.

130805mcm2

 

130805mcm3