Oldal kiválasztása

Az MTK Budapest együttese ellen lép pályára a Kaposvár Arénában az 1. MCM-Diamant KNRC a női röplabda Extraliga tizenharmadik fordulójában pénteken 20 órakor. A találkozó eredetileg két órával előbb kezdődött volna, de az összecsapást az M4Sport élőben közvetíti, s ezért került az esti időpontra a találkozó.

A kaposváriak kiváló formában vannak az utóbbi hetekben, hónapokban, hiszen a november 21-én kaptak ki utoljára, akkor a FATUM Nyíregyháza vitte el a pontokat Somogyból. Azóta az Extraligában legyőzték a Szent Benedek Röplabda Akadémiát, a DVTK-t, az MTK Budapestet, az Újpesti TE-t, legutóbbi pedig idegenben a Vasas Óbuda alakulatát. Közben a Challenge-kupában is – két sikerrel megvívott mérkőzés után – bejutottak a legjobb négy közé, a Magyar Kupa odavágóján pedig – a Kaposvár Arénában – a Vasas Óbuda hajtott fejelt a szabadkai mester, Szasa Nedeljkovic tanítványai előtt. Azaz nyolc összecsapás óta nem szenvedett vereséget a Diamant, mely ennek köszönhetően eséllyel pályázik a harmadik pozíció megszerzésére a pontvadászatban. Ehhez pedig „csak” annyi kell, hogy ne veszítsenek pont(oka)t az MTK Budapest ellen, hiszen akkor már – az utolsó fordulótól függetlenül – a Vasas nem tudja ledolgozni a kaposváriakkal szembeni hátrányát.

Ez azért is lenne fontos a továbbiakra nézve, mert akkor harmadikként választhatna ellenfelet az MCM a rájátszásra, s ha az élet úgy hozza, hogy az éllovas szabolcsiak a DVTK-t, a második békéscsabaiak a balatonfüredi Szent Benedek RA egyletével csapnának össze (vagy éppen fordítva – a szerk), akkor a somogyiak az MTK ellen játszhatnának a legjobb négyért és ugye a pályaelőny természetesen a Diamant hölgykoszorúját segítené.

A Leiszt Máté, Schildkraut Krisztán edzők vezette fővárosiak legyőzése nem jelenthet nagy problémát Király-Tálas Zsuzsannáéknak, hiszen míg ők a legjobb négybe vágynak, addig ellenfelük – három győzelemmel és tíz vereséggel – a hatodik helyen áll a bajnokságban. De ahogy szinte mindegyik edző és játékos többször is hangsúlyozta már, ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés, hiszen az utóbbi esztendők egyik legerősebb és legkiegyensúlyozottabb kiírása zajlik, azaz egyik ellenfelet sem lehet félvállról venni, mert abból baj lehet.