Oldal kiválasztása
Két utánpótlás-válogatott reménységgel bővült az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának kerete. Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesének tagjaként kezdi majd meg a felkészülést a Vasastól hazatérő 17 esztendős liberó, Szerencsés Mimi és az MTK-tól érkező, 18 éves center, Szatmári Lilla. A két tehetségre az utánpótlás korosztályokban és az iskolapadban is komoly feladatok várnak a következő évadban.
A 2002-es születésű Szatmári Lilla 187 centi magas, és az elmúlt éveket az MTK felnőtt keretében dolgozta végig. Az érettségi után pedig úgy döntött: kipróbálja magát egy teljesen új közegben.

„Egész életemben mindig sportoltam: kiskoromban sokáig úsztam, utána táncoltam, de egy idő után túl magas lettem a tánchoz, így új sportot kellett keresnem. A suliban péntek délutánonként volt lehetőség röplabdázni; nagyon megtetszett ez a sport, és eldöntöttem, hogy sportágat váltok. Így kerültem 2014 májusában az MTK csapatához. Mikor posztot kellett választani, a magasságomból adódóan nem is volt kérdés, hogy center leszek” – mesélte Lilla, aki az utánpótlás válogatottba először 2015 őszén kapott meghívást. Ezt követően, 2017 nyarán, a Szlovákiában rendezett ORV-n, és tavaly decemberben, a dunaújvárosi MEVZA tornán is pályára léphetett a korosztályos nemzeti együttesben. Szintén 2017 nyara óta már az MTK felnőtt keretével is edzett, az idő előtt véget ért szezonban pedig már a csapat teljeskörű tagja volt.
„Úgy érzem, ezalatt a három év alatt nagyon sokat fejlődtem a felnőtteknél, viszont úgy gondoltam, itt az idő csapatot váltani – folytatta a fiatal center. – A döntésemben szerepet játszott az edző személye, a játékosok, és a nemzetközi kupában való szereplés lehetősége is. Szeretnék idén még többet tanulni, tovább fejlődni, és játéklehetőséget kapni, emellett az utánpótlás bajnokságokban döntőbe jutni. Kaposváron minden adott ezeknek a céloknak az eléréséhez. Abban is bízom, hogy az utánpótlás válogatott keretében is bent tudok maradni, és lehetőséget kapok további tornákon, meccseken. Nagyon várom már, hogy megismerjem a csapatot, a várost, és hogy újra elkezdődjenek az edzések.”
Lilla a gimnáziumot most fejezte be, sikeresen leérettségizett, és ha minden jól megy, szeptembertől a röplabdázás mellett a másik elfoglaltsága a Kaposvári Egyetemen való tanulás lesz.
A Diamant együttesének másik fiatal szerzeménye egy régi ismerős, aki annak idején Kaposváron kezdte pályafutását, az elmúlt két évet viszont a fővárosban töltötte.

„Pályafutásomat a kaposvári utánpótlás csapatokban kezdtem negyedikes koromban, majd amikor elérkezett a felvételi, úgy döntöttem a fejlődésem érdekében elmegyek Budapestre tanulni és a Vasas utánpótlásába igazoltam – kezdte a 17 esztendős Szerencsés Mimi. – Bekerültem az U17-es válogatottba, ahol MEVZA 3. helyen végeztünk télen. Az ifi döntőn 6. míg a serdülő döntőn 2. helyen végeztünk. 2019-ben, az U19-es MEVZA-tornán, körbeverés miatt a 4. helyen végeztünk. Nagyon örültem volna, ha idén be tudtuk volna fejezni a bajnokságokat és az EB-selejtezőt is megtartják, de sajnos a vírus megállított mindent. Elsősorban a fejlődés a célom és, hogy bizonyíthassak, majd később el szeretnék jutni a felnőtt válogatottig. Még fiatal játékos vagyok, de úgy érzem, megvan bennem minden, amivel megvalósíthatom a céljaimat. A kaposvári felnőtt csapat nagyon szimpatikusnak és elszántnak tűnik, én pedig mindig a legjobbat szeretném kihozni magamból, nem szeretném, hogy csalódjanak bennem. A csapatból már van pár ismerős, akiket közelebbről ismerek, de szerintem az idősebb, tapasztaltabb játékosokkal is hamar megtaláljuk majd az összhangot.”
Sokat mondó adat, hogy a Diamant felnőtt keretében jelenleg hét olyan játékos található, aki még nem töltötte be a 20. életévét.