Oldal kiválasztása

Ugyan az első mérkőzésre az új évben még egy napot várni kell, de a csapat háza táján nincs megállás!

Csapatunk 2022. december 17-án játszotta Balatonfüreden a Női Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját, ahol aranyszettben sikerült a továbbjutás a házigazdák ellen. Ezután kezdődött a KNRC-nél a karácsonyi szünet, de az ünnepek leteltével máris munkába állt a szakmai stáb. December végén szerb feladónknak Natasa Narancicnak lejárt a szerződése, amit a játékos és a klub közös megegyezéssel nem hosszabbítottak meg. Így Naca helyére új feladót, illetve még az október végén súlyos sérülést szenvedett Stamatia Kyparissi helyére pedig új ütőt kellett keresnünk.

„A legfontosabb az volt, hogy megtaláljuk a távozók pótlását. Nem egyszerű a szezon közepén új játékosokat keresni, figyelembe kell venni a tudást, a tapasztalatot, a hozzáállást és nem mellesleg a költségvetést is meg kell vizsgálni. Nehirnek hatalmas lehetősége van fiatal kora miatt. Lehetősége lesz játszani, megfelelő konkurenciája lesz például Panninak, és ez a versenyhelyzet egyértelműen a csapat javára fog szolgálni. Rosaneról pedig az mondható el, hogy a rutinja és a más kultúrából szerzett képességei új lendületet adhat a csapatnak, és változást hozhat, amiből profitálni szeretnénk.” – nyilatkozta csapatunk vezetőedzője, Vincent Lacombe.

Így a téli szünet alatt a brazil Rosane de Andrade Maggionival, illetve a mindössze 18 éves török Nehir Kirazzal bővült csapatunk. Rosane ősszel a francia első osztályban játszott, míg Nehir a török másodosztályban edződött a szezon első felében. Mindketten lelkesen érkeztek a klubhoz, a lányok már együtt kezdték el a felkézülést a tavaszi felvonásra.

Sűrű a program, hiszen az Extraliga alapszakaszának felénél járunk, illetve sikerrel kvalifikáltuk magunkat a kupa-elődöntőbe is. A naptár zsúfoltsága miatt több helyen is változott a programunk.

A Békéscsaba elleni hazai bajnoki mérkőzésünket át kellett tennünk az alapszakasz végére, hogy pályára tudjunk lépni a Magyar Kupa elődöntőjében. Így az első mérkőzést Békéscsabán játsszuk február 12-én, míg a visszavágóra 10 nappal később kerül sor. Az Extraligában pedig március elején küzdünk meg egymással. Új időpontként bekerült a Magyar Kupa döntőjének napja, hiszen egynapon rendezik meg a sorozat döntőjét a bronzmérkőzéssel, valamelyiken pedig biztosan érintett lesz a KNRC is.

Mérkőzéseink időpontja március közepéig:

2023. január 13. – 18:00 KNRC – MTK Budapest
2023. január 19. – 18:00 FATUM-Nyíregyháza – KNRC
2023. január 27. – 18:00 KNRC – Vasas Óbuda
2023. február 3. – 18:00 KNRC – Szent Benedek RA
2023. február 12. – 18:00 SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA – KNRC (Magyar Kupa elődöntő)
2023. február 17. – 18:00 KNRC – MÁV Előre SC-ST.SOLAR
2023. február 22. – 18:00 KNRC – SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA (Magyar Kupa elődöntő)
2023. február 25. – 19:00 UTE – KNRC
2023. március 3. – 18:00 KNRC – SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA
2023. március 12. MAGYAR KUPA DÖNTŐ (BRONZMÉRKŐZÉS ÉS DÖNTŐ)

fotó: Kováts Domonkos