Oldal kiválasztása
Hétfőn délelőtt megkezdte a felkészülést az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata a 2020/2021-es évadra. Sasa Nedeljkovic vezetőedző és a lányok a Kaposvár Arénában találkoztak egymással, és a legfontosabb információk átadása után máris a mozgás került a középpontba.

Március 6-án játszotta legutóbbi bajnoki mérkőzését az 1. MCM-Diamant együttese, és a lányok a jászberényi siker után immár 4 pontos előnnyel vezették az Extraliga tabelláját. A koronavírus-járvány aztán felülírt minden előzetes tervet: a szövetség végül nem hirdetett végeredményt, a csapat tagjai pedig a vártnál jóval korábban kénytelenek voltak elköszönni egymástól. Az egyesület vezetői az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtek, sikerült együtt tartani a társaság nagy részét, ráadásul több válogatott röplabdázó és tehetséges fiatal is csatlakozott a kerethez.
Sasa Nedelkovic vezetőedző sok munkát ígért a lányoknak az előttünk álló tíz hétre. A pontvadászat a tervek szerint október elsején rajtol majd, rögtön a nyíregyházi rangadóval, az első hazai mérkőzést pedig október 10-én vívja meg a Diamant a Kaposvár Arénában az újonc Balatonfüred ellen. Az őszi program elég sűrű lesz: december közepéig 11 bajnoki összecsapás, több Magyar Kupa-párharc és a Challenge Kupa legalább két mérkőzése is az együttesre vár.
A lányok fokozatosan lendülnek majd edzésbe, ugyanis sok volt a kihagyás. Az idegenlégiósok később kapcsolódnak be a munkába. Az elmúlt évi keret tagjai közül Horváth Alexandra befejezte élsportolói pályafutását és a PEAC NB I-es felnőtt női csapatának vezetőedzője lett. Szerencsés-Miklai Zsanett információink szerint külföldön folytatja, Németh Zsófia viszont orvosi javaslatra – a remények szerint átmenetileg – abbahagyja a röplabdázást. A horvát center, Lorena Sipic ugyancsak elköszönt a somogyiaktól. A Diamant vezetése mindannyiuknak megköszöni az itteni munkáját, és további sikereket kíván a sportpályán és a civil életben egyaránt.