Oldal kiválasztása

Nem várt, 3:1 arányú vereséget szenvedett Kecskeméten az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata.

160228ki

A somogyi lányok jól kezdtek, az első szettet még megnyerték, a folytatásban aztán felülkerekedett a motiváltabbnak tűnő házigazda.

A kaposváriak a Miskolc elleni múlt heti sikerrel lényegében bebiztosították felsőházi tagságukat a rájátszásra, így nyugodtan készülhettek a Kecskemét elleni idegenbeli rangadóra. A papírforma somogyi sikert ígért, az újonc ugyanis az alapszakasz során mindössze a sereghajtó borsodiakat tudta megverni, és 22 meccsen csak 7 pontot gyűjtött. A Diamant ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, és hullámzó játékkal is behúzta az első játszmát. Pós nagyszerűen szervált, Horváth Alexandra pedig a legfontosabb pillanatokban szerzett pontokat.
A térfélcsere után is eleinte a vendégek irányítottak, aztán erőre kapott a hazai együttes, és a harcos játék meghozta az egyenlítést. A Kecskemét 24:23-nál vezetett először, és begyűjtötte a szettet is.
A harmadik játékrészben is lendületben maradt a RÖPKE, de a kaposváriak összekapták magukat, és egészen 21:24-ig mentek előre. Ez az előny sem volt azonban elég az üdvösséghez: az alföldiek az ex-kaposvári Harmath Zsófia szerváival egyenlítettek, majd ismét a maguk javára fordították az eredményt. A negyedik szettben már lényegében az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Az újonc a lelkes közönség támogatásával végül megszerezte a győzelmet, a látottak alapján teljesen megérdemelten.
Kaposvári szempontból mindenképpen tanulságos volt a találkozó: a lányok felkészültek ellenfelükből, nagy nyomás sem volt rajtuk, mégis meglepő vereség lett a vége.
Az alapszakasz záró fordulójában, március 6-án, vasárnap 18 órától a Nyíregyháza vendégszerepel Kaposváron.

Női NB I:
Pincelakat RÖPKE – 1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (–22, 23, 26, 20)
Kecskemét, 200 néző. V.: Vígh, Szabó P.
Diamant: Pós, Rák, Duduka, Pedranzini, Horváth A., Jezerniczki. Csere: Csitári (libero), Pintér Zs. Vezetőedző: Mészáros Péter.