Oldal kiválasztása

A Városi Sportcsarnokban zárta a Kaposvári Női Röplabda Club az Extraliga első felét, mégpedig az UTE együttese ellen. Az újpestiek hátrányból tudtak fordítani, így a kaposváriak 1-3-ra kaptak ki ellenfelüktől.

Az első szettben még nehezen szokott hozzá az UTE gárdája a Körcsarnok alacsony belmagasságához, de az első pontoktól a hazaiak kezében volt az irányítás. A nyáron újpestről érkező Gyimes Zsófia tűnt ki a legjobban rendkívül erős és eredményes támadójátékával, őt egyáltalán nem tudta megfogni az újpesti blokk. Ám nem lehettek nyugodtak a somogyiak, nagyon oda kellett figyelni Camila Hiruela nyitásaira és támadásaira, hisz az egész mérkőzés alatt öt ásszal járult hozzá csapata pontjaihoz. S bár kiélezett volt az etap, végül a hazaiak játszottak jobban a hajrában és szereztek előnyt.

A folytatásban már jobban tartották a lépést a vendégek, olyannyira, hogy a mérkőzés során először húztak el három ponttal. Egy négy egységnyi UTE-sorozat után tudtak zárkózni a somogyiak, egyenlítettek is, de hamar visszaállította a különbséget az ellenfél. Vérszemet kaptak a lilák, míg a kaposváriak csak hajszolták a pontokat és több hibával is játszottak a megszokottnál. Sajnos akárhogy próbálkoztak, nem tudtak felül kerekedni a végig agresszívan játszó újpestieken. Továbbra sem volt ellenszere a Kaposvárnak, akik harcoltak ahogy tudtak, de láthatóan nem az ő napjuk volt a mai. Ezáltal hátrányból, két játszmát is nyert az UTE.

A KNRC bekerült egy mély gödörbe, ahonnan nagyon nehezen tudott kijutni. Szorosabban indult már a negyedik felvonás, de még mindig nem volt az igazi a somogyiak játéka. Magabiztosabbak voltak ugyan, de az ellenfelük sem hagyta megtörni magát, az UTE a szezon eddigi legjobb teljesítményét hozta. 13-13 után szereztek zsinórban négy pontot a vendégek, majd ezt a hátrányt el is kezdték ledolgozni a hazaiak, a 22-22-es egyenlítésig meg sem álltak, hatalmas küzdést mutattak be. Nem hagyta magát az Újpest, aki végül 3:1-re nyerte a karácsonyi szünet előtti bajnoki csatát.

KNRC-UTE 1-3 (20, -19, -18, -23)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 350 néző. V.: Szabó P., Szarka.
KNRC: Szedmák (16), Bodovics (5), Ubavic (15), Godó (9), Gyimes (13), Renko-Ilic (3). Csere: Radnai, Rády (liberók), Narancic (-), Budai (1), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
UTE: Hiruela (20), Ambrosio (5), Manninger (15), Tarin (19), Kilyénfalvi (6), Boskó (1). Csere: Dömsödi, Baksa (liberók), Sziládi (-), Woock (1). Vezetőedző: Horváth András.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika