Oldal kiválasztása

Lejátszotta első hazai edzőmérkőzését a Kaposvári Női Röplabda Club. A Kaposvár Arénában fogadták a Mladost Zagreb együtteséés sikerült visszavágniuk a két vereségért, hiszen ezúttal a somogyiak győztek 3–1-re.

A nyílt kapus edzőmérkőzésen szép számmal gyűltek össze szurkolók, így láthatták is, hol tart a kaposvári lányok felkészülése. Immáron Stamatia Kyparissi is pályára léphetett az egy hét pihenője után.

Az első szettet a horvátok egy 4–0-s sorozattal nyitották meg és egy hazai időkérés sem törte meg a lendületüket. Már hét ponttal is vezettek, amikor a kaposváriak megszerezték az első pontjukat. Kissé bizonytalan volt a mérkőzés elején a KNRC játéka, több hibát is vétettek, amit az ellenfél ki is használt. A továbbiakban egyre magabiztosabbak lettek a somogyiak, zsinórban három egységet is tudtak szerezni, de a hátrányt nem sikerült ledolgozniuk, így az első etap zágrábi sikerrel zárult.

A szünet után még határozottabban léptek pályára a hazaiak, ám a vendégek erős játéka sem csillapodott, de akkora pontkülönbség sem volt, mint az előző felvonásban. A horvátok négy ponttal is elhúztak, de aztán 14–14-nél vérszemet kaptak a kaposváriak és 19–19 után először vették át a vezetést. Ezután még ment az adok-kapok, de aztán egyenlített a kaposvári egylet az álláson.

A harmadik játszmában fordult elő először, hogy a KNRC vezetett már a szett elején. Sokkal felszabadultabban játszottak a lányok, egyúttal látszott, hogy ebben az etapban ők diktálják a tempót. Öt ponttal is vezettek már, amikor a vendégek edzője időt kért, ám nem sikerült megtörni a hazaiak lendületét. Végül szettelőnybe is tudtak kerülni.

A negyedik felvonás nagyon szorosan indult, és ez a fej-fej mellett haladás ki is tartott egészen a meccs végéig. A kaposváriakban továbbra is égett a tűz, rendkívül lelkesen játszottak, egy-egy hiba után sem rettentek meg. Egyszer a zágrábiak elhúztak három ponttal, de amint felvette a ritmust a KNRC, onnantól nem hagyta, hogy egy egységnél jelentősebb különbség kialakuljon. Aztán a nagy adok-kapok végén 25–23-ra nyerte meg a találkozót a KNRC a lelkes hazai közönség előtt.

KNRC – HAOK Mladost Zagreb 3:1 (-18, 23, 16, 23)