Oldal kiválasztása

Fel volt adva a lecke a lányoknak, hsizen nem épp úgy kezdte a KNRC a rájátszás első fordulóját, ahogy azt elképzelték. Ugyan rendkívül szoros volt a nyregyházi csata, a végjátékok rendre a hazaiak mérlegét erősítették, így 3:0-val küldtek haza minket, a három győzelmig tartó párcharcban pedig máris előnyre tettek szert.

A kaposváriak ennek tudatában fogadták ellenfelüket a Körcsarnokban vasárnap kora délután, ahol már a bemelegítésnél az arcokra volt írva, hogy ebben a párharcban nincs még eldöntve semmi. Ezt a kezdésnél hivatalossá is tettük, Godó szerezte a hazaiak első pontját amit gyorsan másik három is követett, a Kaposvár szorgosan építeni kezdte előnyét. Féltávnál már hat is volt közte, a vendégek próbálkoztak mindennel, de a pontosanés kiéhezetten játszó KNRC megérdemelten tartotta az előnyét sőt, a végére 9 pontos előnyt is sikerült kiépíteni Bodovics ász nyitásait követően. A végső pontot Ubavic szerezte, győztes szetthez segítve a Kaposvárt immár a negyeddöntőben is, 25:16, 1-0 ide.

A második szett jóval szorosabb eredményt hozott, vendégeink kezdték meg a pontok termelését, ám újra kezébe vette az irányítást a KNRC, erősen feljavultunk fronton Gyimes és Maggioni is szépen hárította a vendégek próbálkozásait a hálónál, újra siekrült meglépnünk féltávnál 6 pontra. Itt azért érződött, hogy megrázta magát a Nyíregyháza, feljavultak a támadásaik a végjátékra pedig ki is tudtak egyenlíteni, 19-19-el fordultak rá a csapatok az utolsó etapra. Szedmák viszont tett róla, hogy az egyenlítésnél több ne jöhessen össze a vendégeknek, a legfontosabb pillanatban hozta futószalagon a pontokat, majd az utolsót is sikeresen pályán belülre ütötte, 25:22, 2-0-s hazai vezetés.

A harmadik játszmában kicsit hitehagyottnak tűnt az ellenfél, amit a szett elején könyörtelenül ki is használt a Kaposvár. Pontos támadások, szép sáncok, féltávnál már nem nagyon volt kérdés, a lányok gyorsan le akarták zárni a mérkőzést. A végső szettben már ki se tudnánk emelni senkit, aki a pályán volt szinte tökéletesen teljesített, látszott, hogy összerázódott a végjátékra a csapat, gyorsan emelkedett is a számláló a hazai oldalon. 21-13 is volt már az eredményjelzőn, amikor a végső erőket mozgósította a vendég csapat, ám a három pontig tartó lendületet egy pihenőidővel sikerült megtörnünk, és le is zártuk a mérkőzést. 25:17, 3-0.

KNRC – FATUM-Nyíregyháza 3:0 (16, 22, 17)
Kaposvár Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Horváth M., Tillmann
KNRC: Szedmák (11), Bodovics (7), Ubavic (17), Godó (10), Gyimes (8), Maggioni (6). Csere: Radnai (liberó), Hegyi (-), Renko Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe
FATUM-Nyíregyháza: Leban (9), Lászlop (5), Jurdza (13), Belova (2), Cepni (8), Kovács-Francesco (-). Csere: Tóth (liberó), Cicic (-), Valentová (2). Vezetőedző: Varga Tomas

A párharc így újra nyitott, a legjobb négy közé kerülésért 3 nyert meccs kell. Folytatás szerdán Nyíregyházán, majd szombaton újra Kaposváron.

forrás: 74nullanulla
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika