Oldal kiválasztása
A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely 15 esztendős, saját nevelésű reménysége, Tóth Jázmin is helyet kap az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC 2019/2020-as felnőtt keretében! A fiatal szélsőütő abban bízik, hogy helyt tud majd állni a nagyok között is, a fejlődése pedig töretlen marad.
A somogyi megyeszékhelyen, napjainkban 230(!) lány röplabdázik, és az elmúlt évadban a Kaposvári Röplabda Akadémia összesen tíz korosztályos csapatot versenyeztetett végig a különböző bajnokságokban. A mennyiség mellett egyre fontosabb tényező lesz újra a minőség, és az Extraligás felnőtt csapat vezetőinek nem titkolt célja, hogy az előttünk álló években a RÖAK minél több növendéke kapjon helyet a nagyok között. Sasa Nedeljkovic vezetőedző januárban tiszteletre méltó feladatra vállalkozott: heti rendszerességgel, reggelente foglalkozott a legtehetségesebb utánpótláskorú lányokkal. A szabadkai mester a több hónapos közös munka után úgy döntött: Tóth Jázmin kapja meg a lehetőséget arra, hogy augusztusban a felnőtt keret tagjaként kezdje el a munkát.
– Úgy gondolom, Jázmin az a fiatal röplabdás, aki már most megérett arra, hogy csatlakozzon a nagyokhoz. Az akarat, az elszántság és a tehetség is megvan benne, és biztos vagyok abban, hogy saját nevelésű tehetségünkként megmutatja majd, hogy mi van benne – fogalmazott Nedeljkovic edző.
– Meglepetésként ért a hír, mert ez egy elég nagy ugrás lesz számomra – tette hozzá Tóth Jázmin. – Egyben megtiszteltetésnek érzem ezt a lehetőséget, és a fejlődésem szempontjából egy fontos állomáshoz érkeztem. Nagyon várom a közös munkát a csapattal és az edzőkkel. Bízom benne, hogy helyt tudok állni.
Jázmin augusztusban lesz 16 éves, és a Táncsics Mihály Gimnáziumban a 10. évfolyam tanulójaként folytatja majd tanulmányait a nyári szünet után.
– Hat éve kezdtem el a röplabdát, és négy éve vagyok a RÖAK igazolt játékosa. Eddigi legemlékezetesebb eredményem egy diákolimpiai harmadik és negyedik helyezés volt. Egyik alkalommal a diákolimpiai döntő legjobb játékosának választottak meg. A Zrínyi Tagiskolában Rédling-Szabó Gabriella volt az edzőm, az akadémián pedig Rák Rebekával kezdtem el a röplabdát, majd korosztályt váltva, Kovács Balázs edző kezei alatt folytattam. Céljaim: tovább fejlődni és az aktuális csapatomban kiemelkedő teljesítményt nyújtani – árulta el a 177 centi magas szélsőütő.