Oldal kiválasztása

Rögtön egy kőkemény mérkőzés vár az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem röplabda csapatára a női NB1 nyitó fordulójában.

0 rop

A címvédő Békéscsaba látogat ugyanis Kaposvárra, kezdés vasárnap délután 4-kor.

Harmath Zsófia pontja bravúr-győzelmet ért a Diamant-lányoknak a Békéscsaba ellen, idén januárban. Vasárnap viszont már az új szezon első összecsapásán kell Horváth Alexandráéknak megküzdeniük a címvédő csapattal.

„A bajnokot fogadjuk, nem lesz egyszerű helyzetünk, de ez a mérkőzés azért lesz jó, mert a következő héten már a Gödöllőre készülünk, ott több esélyünk van. Szeretnénk egy jót játszani a Békéscsabával” – mondta a csapatkapitány.

A januári meccs óta mindkét csapatnál történtek változások a játékoskeretben. Harmath Zsófia és Kőszegi Zsófia elhagyta a kaposváriakat, a helyükre pedig négy új játékos is érkezett. Két év kihagyás után visszatért a csapathoz Fekete Mercédesz, valamint Veszprémből igazolt Kaposvárra Jezerniczki Tímea és Pós Adrienn is. A negyedik új arc a Vasi Sport Akadémiától érkező Horváth Zita, aki a hosszúra nyúlt felkészülési időszak után már izgatottan várja az első bajnokit.

„Természetesen izgulok nagyon. Már csak azért is nagyon izgatottan várjuk szerintem mindannyian ezt a bajnokságot, mert nagyon eltolódott a kezdés időpontja. Elég hosszúra nyúlt a felkészülés, ennek következtében több időnk jutott minden technikai elemnek a gyakorlására. Számomra azért is új ez a helyzet, mert egy új csapatban, újra NB1-ben megmutatkozni kicsit nehezebb feladat, de nagyon remélem, hogy sikerül majd helyt állnom – mondta Horváth Zita, a csapat egyik új szerzeménye.

Ami a vendégeket illeti: Szasa Nedeljkovics személyében új vezetőedzővel vágnak neki a 2015/2016-os szezonnak, rajta kívül pedig több új játékos is érkezett Békéscsabára, így a válogatott Tálas Zsuzsanna és Szakmáry Gréta. A szezonnyitó vasárnap 16 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés az új szezonban is ingyenes.

Élő közvetítés: kapos.hu