Oldal kiválasztása

Nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzéssel kezdi meg 2014-es szereplését az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda NB I-ben.

0 rop

Oláh János tanítványai a bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda csapatát látják vendégül. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A kaposváriak bíznak a bravúrban, vagyis abban, hogy legalább egy pontot elrabolnak a fővárosiaktól.

A karácsony előtti, Szombathelyen aratott 3-2-es győzelem után nyugodtan teltek az ünnepek a Diamant háza táján. Oláh János együttese kedvező pozícióból várja az alapszakasz hajráját. A lányokra azonban olyan mérkőzések várnak januárban, amelyeken nem ők az esélyesek.
„Az ünnepek között tudtuk a csapat magját alkotó játékosokkal dolgozni, akik segítették az OIK-felkészülésünket is. Nem akartuk megváltani a világot, de fontos volt, hogy játékban maradjunk, meglegyen a passzmennyiség. Az újévi csonka héten is tudtunk edzeni” – mondta Oláh János vezetőedző. .
A kaposváriak az alapszakasz első körében nem tudták meglepni a mezőny elejéhez tartozó csapatokat, vagyis eddig még hiányoznak a bravúrpontok a zsákból. A Vasas 2013-ban kupát és bajnokságot nyert, jelenleg pedig a TF mögött a második helyen áll a tabellán.
„Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a tavalyi bajnokcsapattal fogunk megküzdeni vasárnap. Felkészültek vagyunk, az a cél, hogy mindenképpen pontot szerezzünk vasárnap. Akár egyet, akár kettőt, akár hármat, ez utóbbi lenne a legjobb…” – fogalmazott Csitári Virág.
A felkészült egyedül a center Stirt Tímea betegsége nehezítette, a többiek harcra készek. A Diamant-Vasas találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A belépés ingyenes, a lányok az új évben is számítanak a szurkolók buzdítására.