Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár is megkezdi bajnoki szereplését a női röplabda Extraligában; a somogyi lányok keresve sem találtak volna nehezebb ellenfelet a nyitányra, hiszen a bajnoki címvédő Magyar Kupa-győztes Fatum Nyíregyháza együttesével csapnak össze vasárnap 18.15 órától a Kaposvár Arénában. Ráadásul, az előzetes esélylatolgatások során, a Németh Szabolcs vezette gárda ennek a kiírásnak is a toronymagas esélyese.

A Diamant is sok szép sikert ért el a felkészülési időszak alatt, elég csak a hazai tornára, vagy éppen a nyitrai túrára gondolni. S nemcsak hazai, hanem külföldi alakulatok ellen is bizonyították a somogyi lányok, számolni kell velük ebben a kiírásban is.

– Úgy gondolom, még tovább javul a színvonal, a közönség pedig még több látványos és izgalmas mérkőzést láthat majd az előttünk álló szezonban, mint az elmúlt idényben – mondta Vincent Lacombe, az 1. MCM-Diamant Kaposvár vezetőedzője, utalva arra, hogy nagyon erős lesz az élvonal. – Ráadásul a mezőny legerősebb együttesei a nemzetközi porondon is szeretnének szépen teljesíteni. A felkészülési időszak során a Békéscsabával, az MTK-vak és az UTE csapatával is találkoztunk, és természetesen figyelemmel kísértük a többi klubnál történt eseményeket is. Erős a mezőny, tehát kemény ellenfelek várnak ránk és a formálódó együttesünk számára ez mindenképpen komoly kihívás.

Sok változás történt a nyáron a somogyi alakulatnál és a francia mester bízik benne, hogy csapatként erősek lesznek, hiszen szerinte – talán – ez a legfontosabb a pályán. – Tatjana Matics mellé új légiósok érkeztek, illetve fiatal, saját nevelésű játékosok csatlakoztak a felnőtt kerethez – emelte ki. – Tisztában vagyunk a helyzetünkkel és a lehetőségeinkkel, miközben az egyesület is szeretne megújulni, mi azért dolgozunk, hogy végig harcban legyünk a négy közé kerülésért. Emellett a Challenge Kupában is vár ránk egy nagy feladat novemberben.

A találkozót, amelyet az M4Sport+ televíziós csatorna élőben közvetít, védettségi igazolvány felmutatása mellett lehet megtekinteni.

A játékoskeret. Ana Grbac (horvát)  – feladó; Tatjana Matics (szerb), Nikalina Bashnakova (azeri), Tóth Jázmin, Szedmák Réka, Budai Viktória – ütők; Nathalie Lemmens (belga), Wirth Annamária, Honfi Katalin – centerek; Szpin Renáta, Hegyi Bianka – liberók. Vezetőedző: Vincent Lacombe (francia), edzők: Mathieu Bord (francia) és Nagy Fanni.

 

Fotó: Lapat Lili