Oldal kiválasztása
Legyőzte a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesét, így elhódította a Diamant-kupát a Békéscsaba csapata.
Miután a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvár és a Békéscsaba is legyőzte a Vasas Óbudát a somogyi megyeszékhelyen rendezett előkészületi női röplabdatornán, így a két együttes összecsapása beillet a Diamant-kupa döntőjének is.
Miután két olyan együttes lépett pályára, mely eséllyel pályázik az aranyéremre a női röplabda Extraligában, így nem volt meglepő, hogy már az elejétől kezdve magas fordulatszámon pörögtek a játékosok. A Diamant azonban sokkal pontosabban támadott és védekezésben is ellenfele fölé nőtt, így hamar hétpontos előnybe került. Klisura megállíthatatlan volt és a fiatal center, Kump Aliz is szorgosan szaggatta a padlót, így simán hozta az első szettet a Kaposvár.
Már rögtön a második játszma elején időt kellett kérni Sasa Nedeljkovic vezetőedzőnek, hiszen villámrajtot vettek a vendégek és pillanatok alatt elhúztak 0–4-re. A rövid szünet után sem változott sokat a játék képe, a remekül blokkoló vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket a sokat hibázó somogyiak ellen. A szabadkai mester harcba küldte Tanja Maticsot is, de Pekárik méretes blokkja után már 4–12 állt az eredményjelzőn. Foggal, körömmel küzdöttek a hazaiak, ám ez csak arra volt elég, hogy játékrész végére faragjanak tetemes hátrányukból.
A harmadik felvonás nagy adok-kapokkal kezdődött, a somogyiaknál Klisura és Helics, míg a túl oldalon Glemboczki és Drpa tolta csapata szekerét. Aztán a vendégek ritmust váltottak és öt egységgel elléptek riválisuktól. Sokat hibáztak a folytatásban a somogyiak, s ez egy ilyen jó Békéscsaba ellen nem fért bele, hiszen Tóth András társulata minden adódó lehetőséget kihasznált, s megnyerte a harmadik etapot is.
A negyedik szett nagy küzdelmet hozott, az elején a Diamantnak ment jobban, aztán a békésiek vették át a játék irányítását. A hajrát is ők várhatták jobb helyzetből, s már nem is engedték ki a vezetést a kezük közül, így megnyerték az összecsapást, s ezzel együtt a Diamant-kupát is.
A szervezők különdíját Molcsányi Rita (Békéscsaba) és Szpin Renáta (Kaposvár) vehette át.
1. MCM-Diamant Kaposvár–Swietelsky-Békéscsaba 1–3 (16, -20, -21, -21)
Kaposvár, 400 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Kump (7), Király-Tálas (5), Szűcs K. (3), Bodovics (5), Helics (11), Klisura (21). Csere: Szpin (libero), Matics (7), Kalmár (-), Szedmák (1), Djurics (3). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Swietelsky-Békéscsaba: Glemboczki (9), Pekárik (11), Drpa (12),Vander Weide (13), Grudina (7), Koseková (2). Csere: Molcsányi (libero), Cicic (-), Bezsonova (2), . Vezetőedző: Tóth Gábor.
A Diamant-kupa végeredménye: 1. Swietelsky-Békéscsaba, 2. 1. MCM-Diamant Kaposvár, 3. Vasas Óbuda.

[photogallery id=85]