Oldal kiválasztása

Idei utolsó fellépésére készül az 1. MCM-Diamant KNRC, mely vasárnap, 18 órakor a Vasas Óbuda együttesét látja vendégül a Kaposvár Arénában az MVM Női Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Az első meccsen hazai siker született, de kiválóan kezdték a mérkőzést a somogyi lányok, hiszen 20–25-re behúzták az első játszmát, a második szett azonban fővárosi fölényt hozott. S bár a harmadik és a negyedik etap is nagy küzdelmet hozott, végül mindegyik végén a piros-kékek örülhettek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Diamant mindössze kilenc játékossal tudott elutazni a találkozóra, hiszen a távozó Tóth Jázminon kívül, a sérüléssel bajlódó Wirth Annamária sem tartott a csapattal. Mindezek tükrében tisztes helytállás a 3–1, s mivel egy szettet nyertek Maticsék, így maradt esélyük a továbbjutásra. Melyhez fegyelmezett játékra és nagy koncentrációra lesz szükség, hiszen a Vasas van olyan jó együttes, hogy a legapróbb hibákat is könyörtelenül kihasználja.

A bajnokságban már egyszer összecsaptak a felek, a második fordulóban, egy a végletekig kiélezett összecsapáson 3–2-es óbudai siker született a Kaposvár Arénában, azaz egy pontot el tudott csenni az MCM. A pontvadászatban amúgy a fővárosiak a negyedik helyen állnak, de ugyanannyi pontjuk van, mint a harmadik balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémiának és a második FATUM Nyíregyházának. Nagyon sűrű az élmezőny, melyből egyedüliként SWIETELSKY-Békéscsaba lóg ki, hiszen Molcsányi Ritáék – négyegységnyi előnnyel – veretlenül állnak az élen.

A Diamant is kiválóan teljesített, hiszen az ötödik pozíciót foglalja el, a nyerhető meccseiket hozták Szpinék, az esélyesebb ellenfelek dolgát pedig alaposan megnehezítették. Nagy fegyvertényt jelentett, hogy az egyik legnagyobb riválisukat, az UTE alakulatát idegenben verték meg.

A Vasas elleni ütközettel egy nagy sorozatot zárnak le a somogyiak, hiszen alig két hét alatt négyszer léptek pályára, ráadásul egyszer egészen a török Aydinig kellett utazniuk.
Egy biztos résztvevője már van a Magyar Kupában a legjobb négynek, a címvédő FATUM Nyíregyháza – a DVTK legyőzésével – már biztosította helyét.

fotó: Kováts Domonkos | 74nullanulla
forrás: Somogyi Hírlap