Oldal kiválasztása

A szombat délelőtti kereszt-játékot sikerrel vette, az esti elődöntőben viszont vereséget szenvedett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány U21-es bajnokság országos döntőjében, így a vasárnapi záró napon a bronzéremért küzdhet majd a Gödöllő ellen  

 

A kaposvári lányok a Békéscsaba elleni vereséggel és a Vasas elleni szép győzelemmel a második helyen zárták a csoportkört, így szombaton délelőtt az elődöntőbe kerülésért léptek pályára a Budaörs ellen az UTE Szilágyi úti csarnokában zajló junior országos döntőn. Az 1. MCM-Diamant RÖAK 25:20-ra nyerte az első szettet, aztán egyenlített a BDSE. A harmadik játszmában ismét a somogyiak kerekedtek felül, és a lendület kitartott a folytatásban is, így 3-1-es (20, -22, 19, 15) győzelemmel ért véget a találkozó.

– Összeszedett és koncentrált játékkal nyertünk, amivel bejutottunk a legjobb négy közé. Gratulálok a lányoknak – értékelt Nagy Fanni edző.

Szedmákék így az esti elődöntőben a házigazda UTE gárdájával mérkőztek meg. A két együttes ebben az évadban már kétszer is meccselt egymással, és Budapesten az UTE nyert 3-0-ra, Kaposváron viszont a RÖAK 3:1 arányban. Az elődöntőt jobban kezdte a hazai csapat, és szinte tetszés szerint érte el pontjait. A kaposváriak 15:5 után éledtek fel, egyre jobban belelendültek, és nagy meglepetésre, 19:19-nél utol is érték riválisukat. A hajrá aztán jobban sikerült az újpestieknek. A térfélcsere után is játékban maradtak Nagy Fanni és Fésüs Erzsébet tanítványai, majd újból erőre kapott az UTE, és ezt a szettet is behúzta. A harmadik játékrészben a somogyiak csak tisztes távolból követték ellenfelüket, és bár voltak remek megmozdulásaik, nem tudták megakadályozni a 3:0 (22, 22, 18) arányú vereséget

A vasárnap 13 órakor kezdődő bronzmérkőzésen a Gödöllő lesz az 1. MCM-Diamant RÖAK Kaposvár ellenfele. A döntőben a Békéscsaba és az UTE csatázhat az aranyéremért.