Oldal kiválasztása

Két év után végre újra együtt, Kaposváron ünnepelhette a karácsonyt az ismert helyi röplabdás pár, Rák Rebeka és Németh Ferenc.

140101mcm

A Diamant és a Fino élvonalbeli csapatának tagjai külföldről tértek haza a nyáron, és jól érzik magukat itthon.

Érdekesen alakult az elmúlt két év: Rák Rebeka és Németh Ferenc előbb Szerbiában, majd Belgiumban élt (és persze röplabdázott), és úgy hozta a sors, hogy nem tudtak együtt hazajönni az év végi ünnepekre. Szerbiában Ferinek volt fontos mérkőzése karácsony előtt nem sokkal, amikor pedig Belgium volt az állomáshelyük, Rebeka édesanyja és öccse utazott ki hozzájuk.

„A szerbek egy héttel később ünneplik a karácsonyt, mint mi, így amikor visszatértem, akkor újra belecsöppentünk a meghitt pillanatokba – mesélte lapunknak a Diamant NB I-es együttesének csapatkapitánya, Rák Rebeka. – Belgiumban az volt a legnagyobb tanulság, hogy ott már jóval korábban, december elején megveszik a karácsonyfát, mint nálunk. Mi az ünnepek előtt pár nappal mentünk beszerző körútra, és nehezen jutottunk hozzá a fához…”

Az idei év azonban más, mint az előz kettő: Rebeka és Feri újra a somogyi megyeszékhelyen készülődött az ünnepekre.

„A szentestét Rebekáékkal töltöttük, utána én elutaztam Orosházára, az én családomhoz – árulta el a Fino válogatott játékosa, Németh Ferenc. – Szilveszterkor viszont már újra itt leszek. Karácsony előtt feldíszítettük a lakást, mézeskalácsot is készítettünk, és persze vártuk az ajándékozást is. Az idén kis meglepetéssel szereztünk örömet egymásnak. Most nem is ez volt a lényeg, hanem az, hogy itthon lehettünk a családdal.”

A kaposvári röplabdás pár számára nem csak a karácsony miatt fontos az év vége: december 27-én volt négy éve, hogy együtt vannak…

„Hazamentem, visszajöttem, és onnan számítom a kapcsolatunkat” – mondta Feri.

„Egészen pontosan az első csóktól…” – tette hozzá Rebeka

A két sportoló egyaránt megerősítette, hogy jó döntést hozott, amikor a nyáron elfogadta korábbi klubja ajánlatát. Rebeka újra együtt lehet régi társaival, Feri pedig már egyre jobban ismeri a várost. Ahogy fogalmazott: most már azt is tudja, hol lehet hajnali egykor pizzát enni, ha úgy alakul…