Oldal kiválasztása
Az egyenesági döntőbe jutást jelentő negyedik helyért küzd a bajnokság alapsuzakaszában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem junior csapata. A lányok a múlt héten fontos lépést tettek céljaik elérése felé, hiszen 0-2-ről fordítva 3-2-re verték a Nyíregyházát. Sorsdöntő lehet a pénteki Diamant – UTE találkozó: amelyik együttes nyer, szinte biztosan elcsípi a negyedik pozíciót.

A nőknél ugyan tart még az alapszakasz, de a tizenöt győzelemnél tartó békéscsabai lányok már „hátradőlhetnek”, hisz nem szorulhatnak a negyedeik helynél hátrébb. A Nyíregyházát és a Vasast sem sok választja el ettől, hiszen mindössze egy győzelem hiányzik számukra a hatos döntőhöz. A maradék egy helyért azonban nagy harc folyik, erről így vélekedett Szabados István utánpótlás szakágvezető:
„Elég érdekesen alakulhat a Kaposvár és az UTE párharca a negyedik helyért. A tabellán ugyan előrébb van az UTE jelenleg, de talán az ő helyzetük a nehezebb. Ugyanis nekik a Nyíregyháza, Kaposvár, Vasas és a TF ellen kell még játszaniuk. A Kaposvár helyzete valamivel könnyebbnek tűnik, de hiba már nem nagyon fér bele. Különös fontossággal bír majd a pénteki Kaposvár–UTE meccs, ami akár döntőt is érhet a fővárosiaknak.”
Csak a rend kedvéért: az alapszakasz negyedik helyén végző csapat biztosan döntős, míg az ötödik rendezi azt a négy csapatos tornát, ami a hatos finálé maradék két helyéről hivatott dönteni. Az MTK Budapest és a Penta Gödöllői RC már már biztosan középdöntős a negyedik helyre pedig a Jászberényi RK lányai pályáznak a legjobb eséllyel.

(a hunvolley.hu nyomán)