Oldal kiválasztása

Javában zajlik a felkészülés a női röplabda Extraligára, a mezőnyben az idén is ott lesz az 1. MCM-Diamant Kaposvár is. Az elmúlt idényről, illetve az előttünk álló kiírásról Szpin Renátával beszélgettünk.

– Miként emlékszel vissza az előző szezonra?
– Az előző év történelmi szezon volt – felelte a Somogyi Hírlap kérdésére Szpin Renáta, az 1. MCM-Diamant Kaposvár liberója. – A Magyar Kupában sikerült a legjobb négy közé jutnunk, ahol végül a harmadik helyen zártunk. A bajnokságban és a nemzetközi kupában is ott voltunk a legjobb négy egylet között. A végén sajnos azonban nem sikerült elcsípni a bronzérmet ezekben a kiírásokban, de nagyon büszkék vagyunk magunkra, ebből kell előre lépnünk az idei szezonban. A végére már mindenki pozitívan élte meg a mögöttünk hagyott idényt, hiszen egyedülálló teljesítményt nyújtottunk, nem csak a klub, a város nevét is öregbítettük.

– Mivel töltötted a nyári szünetet?
– Nagyon mozgalmas volt, a szezon után folyamatosan készültem az államvizsgára, júniusban sikeresen letettem az óvodapedagógus-diplomát. A nyár többi részében volt időm a családommal is lenni és feltöltődni, úgyhogy újult erővel jöttem vissza Kaposvárra.

– Milyen a felkészülés, jelenleg hol tartotok?
– Augusztus második hetében kezdtük a felkészülést, eleinte a fizikai terhelésen volt a hangsúly. Futással, kondival, állóképesség-fejlesztéssel, illetve labdás, technikás edzésekkel indítottunk. Most már inkább a játékszer, illetve a kellő kondi megszerzésére koncentrálunk.

– Mit vársz az idei szezontól, a csapattól és magadtól?
– Szeretném, hogy az idén is kerüljünk be a legjobb négybe. Nagyon jó a hangulat a csapat körül, pozitív vagyok a bajnokságot illetően. Szeretnénk minél nagyobb meglepetést okozni a lányokkal. Minden sportoló számára kell egy kitűzött cél, és dolgozni fogunk azért, hogy a végére el is érhessük. Magamtól azt várom, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak és még meghatározóbb tagja legyek az együttesnek, valamint szeretném segíteni a fiatalokat a rutinommal.

Forrás és fotó: Somogyi Hírlap/sonline.hu/Lapat Lili