Oldal kiválasztása

Idén immár harmadszor rendezik meg Kaposváron a Nagy Sportágválasztót!

121117kep

Az elmúlt két év kedvező tapasztalatai után május 24-én és 25-én, azaz pénteken és szombaton ismét bemutatkozási lehetőséget kapnak a városban működő sportágak.

Az érdeklődők nem csak információkhoz jutnak majd, hanem ki is próbálhatnak több egyéni sportot és labdajátékot is az Arany úti sportcentrumban. A kínálatban csaknem 40 féle sportág kap helyet, így például a labdarúgás, a kosárlabda, a röplabda, a jégkorong, az úszás és a tájfutás is. Az első napon elsősorban az óvodás és iskolás csoportokat várják, szombaton pedig főleg a családok látogatására számítanak az edzők és a versenyzők.
A rendezvényen nem egyesületek, hanem kifejezetten sportágak mutatkoznak majd be az összefogás, az együtt gondolkodás jegyében. A rendezvényen a röplabdás szekció részeként ott lesz a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes alakulata és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es csapata, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia több korosztályos együttese is. Az érkezők kipróbálhatják a röplabdát, totót is kitölthetnek és ajándékokat is kaphatnak a helyszínen.
Hász András főszervező elmondta: újdonságként osztályok közötti mini olimpiai játékokat rendeznek, pénteken a selejtező, szombaton pedig a döntő szerepel a programban. A programok 9-17 óráig tartanak, és nem csak sportolni lehet majd, hanem vérnyomásmérés, életmód tanácsadás és egészséges ételek kóstolása is helyet kap a kínálatban. A szervezők abban bíznak, hogy a fiatalok könnyebben találnak majd maguknak hasznos elfoglaltságot, és az egészséges életmód jegyében kezdik majd meg az új tanévet.