Oldal kiválasztása
A Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságán kiemelkedő eredményeket elért hallgatóit köszöntötték szerdán, a Kaposvári Egyetemen. Az intézmény sportolói atlétikában és röplabdában jeleskedtek az országos döntőkön. Utóbbi sportágban a férfi csapat megvédte bajnoki címét, a hölgyek pedig ezüstérmet szereztek.
Kiemelkedő sportsikerekben idén sem volt hiány a Kaposvári Egyetemen. A Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságában röplabda és atlétika sportágakban is érmes helyezéseket értek el az intézmény hallgatói. A sportolókat az egyetem rektori tanácstermében köszöntötték az intézmény elöljárói. A férfi röplabda csapat tavalyi elsősége után ebben az esztendőben is a csúcsra jutott. A budapesti Tüske csarnokban megrendezett MEFOB döntőn a Kaposvári Egyetem a Testnevelési Egyetemet, a Debreceni Egyetemet és a BME-t is egyaránt 3:1-re verte. Kalmár Ákos és Bögöly Gábor személyében az egyetemi csapatnak a Fino Kaposvár NB1-es bajnok együttese két játékost is adott.
„Nem volt azért olyan könnyű, mint például a tavalyi évben, hiszen háromból két mérkőzésen is hátrányból fordítottunk, hiszen az első szettet elvesztettük, de abszolút esélyesek voltunk, hiszen nálunk volt a legtöbb profi játékos. Úgyhogy én úgy érzem, hogy viszonylag könnyen teljesítettük, ez a pár szett-vereség annak tudható be, hogy nem volt összeszokva a csapat” – fogalmazott Bögöly Gábor.
A fiatal sportolók számára nagy előny, hogy a Kaposvári Egyetemen szerezhetnek diplomát, hiszen így nem kell más város felsőoktatási intézményéhez utazgatniuk, ezáltal pedig több időt szentelhetnek a felkészülésre. Nem mellékesen az egyetem is sportolói mellett áll, jó példa erre az intézmény által biztosított tanulmányi ösztöndíj.
„Ez egy nagyon nagy ajándék itt, hogy a Kaposvári Egyetem támogatja a sportolókat, hiszen fontosnak tartom én is azt, hogy a sport mellett valamilyen diplomát, vagy valamilyen papírt szerezzen az ember, és erre ez egy nagyon nagy lehetőség, úgyhogy köszönjük szépen az egyetemnek a támogatást” – tette hozzá a Fino játékosa.
A fővárosi négyes döntőben az egyetem női röplabda csapata ezüstérmet szerzett. Az 1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem NB1-es női röplabda csapatából hárman is az egyetem hallgatói. Közülük Horváth Alexandrát a torna legjobb támadó játékosának is megválasztották. A döntőben a lányok előbb a Pécsi Tudomány Egyetem gárdáját verték három szettben, majd ugyanilyen arányban nyertek a BME ellen, így végül az addig szintén száz százalékos ELTE ellen valódi döntőt vívhattak.
Minden intézmény, így a Kaposvári Egyetem életében is kiemelkedőnek számít, ha hasonló sikereket érnek el sportolóik, hiszen ezzel a hallgatók tovább öregbítik iskolájuk hírnevét.
„Azt gondolom, nem csak röplabdában, nagyon sok sportágban is országos szinten kiemelkedőek vagyunk, és annyira jó érzés, amikor a rektortársaim között mozogva azt látom, hogy vannak kiemelt sportegyetemek, mégis jól teljesítünk mi is, mert komoly munka folyik Kaposváron” – fogalmazott Szávai Ferenc rektor.
Az egyetem vezetése arra törekszik, hogy a jövőben még több sportágban és még több sportoló juthasson el MEFOB döntőire.