Oldal kiválasztása

Újabb szigorításokról döntött a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a kialakult helyzet miatt a legutóbbi online elnökségi ülésén. Egyben eldőlt az is, hogy a Magyar Kupa döntőjét a férfiaknál március 6. és 7., a nőknél pedig március 12 és 14 között rendezik.

Az NB II. az U21-es csapatok nélkül, a korábban elfogadott protokoll alapján, folytatódhat, az edzések a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, a járványügyi előírások szigorú betartásával továbbra is mehetnek. Az utánpótlás strandröplabda-bajnokságokban (U22-U12) is folytatódhatnak a küzdelmek, az ülőröplabda bajnokságot viszont befejezettnek tekintik, de végeredményt nem hirdetnek.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadta az új tesztelési protokollt, miszerint az Extraligában és az NB I.-ben, valamint a Magyar Kupában december 10-e után csak azok a sportolók, szakemberek (edzők, stábtagok) vehetnek részt a sporteseményeken, akiknek a negatív PCR-tesztről szóló nyilatkozata a mérkőzés előtt 24 órával megérkezik a szövetségbe. Az első adatszolgáltatást követően, minden további mérkőzés kezdőidőpontja előtt 36, de legkevesebb 18 órán belüli gyorsteszt kell végeztetni a találkozón résztvevőknél.

– Tekintettel a járvány elterjedésére és a korábbi esetekre, az első tesztelés során minden sportoló esetén Troponin-szintmérést is kell végezni – tájékoztatott az MRSZ. – A vizsgálatokra a sportorvos, háziorvos, kardiológus adhat beutalót, illetve magánegészségügyi ellátók validált eredményei is elfogadhatók. Emelkedett Troponin-szint esetén a röplabda-szövetség sportegészségügyi vizsgálatot ír elő, melynek eredményéig a sportoló nem versenyezhet.

A december 10-e utáni első mérkőzés előtt az NB II.-ben és az utánpótlás bajnokságokban (U21-U15) minden résztvevőt – 72 órával a meccs előtt – tesztelni kell és az eredményt el kell küldeni a szövetségnek. Minden további összecsapás előtt nyilatkozniuk kell a csapatoknak arról, hogy a sportolóik az elmúlt 72 órában nem mutattak olyan légúti fertőző betegségre utaló tünetet, mely miatt mások egészségét veszélyeztetnék és közösségben nem tartózkodhatnának. A mérkőzés időpontjában nincsenek karanténban, s tudomásuk szerint az elmúlt két napban nem érintkeztek fertőzött személlyel vagy karanténnal érintett ingatlan, intézmény lakójával, alkalmazottjával. A Troponin-szintre vonatkozó szabályok megegyeznek a fentebb már említettekkel.

A strandröplabda-bajnokságokon azok a játékosok és szakemberek vehetnek részt december 10-e után, akik az adott torna kezdőidőpontja előtt 48, de legkevesebb 8 órán belül negatív mintát adtak, s az ezt igazoló nyilatkozatot elküldik a szövetségnek. Emellett nekik is nyilatkozniuk kell a már taglalt módon.

 

Csapatunk támogatója a Szerencsejáték Zrt.