Oldal kiválasztása

Magabiztos győzelmet aratott az 1. MCM-Diamant KNRC a Kaposvár Arénában zajló nemzetközi röplabdatorna második napján. A somogyiak 18 órától az UTE-vel csapnak majd össze.

Az MTK után a szlovén OK Branik Maribor várt az 1. MCM-Diamant KNRC együttesére a hazai rendezésű nemzetközi röplabdatornán. A szlovének az első meccsükön legyőzték az Újpestet, majd kikaptak attól a – szintén szlovén – Calcit Volley-tól, mely a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat ebben a szezonban. Az első szett elején egy kicsit beragadt az Extraligára készülő házigazda, mely fokozatosan lendült játékba, s a hajrához már megnyugtató, ötpontos előnnyel érkezett, s innen már nem volt visszaút a vendégeknek. Rendkívül izgalmasan alakult a második felvonás, legalábbis a közepéig, onnantól ugyanis beindult a kaposvári henger, s simán begyűjtötte újabb részsikerét a házigazda.

A harmadik, s mint utóbb kiderült utolsó etapban aztán nincs erre jobb szó, kiütötte ellenfelét a Lacombe-csapat. A francia mester pályára küldte Budai Viktóriát és Honfi Katát is. Egy rossz mozdulat után Ana Grbac a lábához kapott, s le is kellet cserélni, a helyére érkezett Warmbir Kristina kiváló labdákkal szolgálta ki társait, sőt nyitott egy ászt is.

Összességében kiváló teljesítményt nyújtott a somogyi egylet, s Szedmák Réka ismét főszerepet vállalt. A még mindig csak húszéves röplabdázó megcsillantotta azt a tehetséget, amiért az előző szezonban ideigazolták. Ha stabilan tudja hozni ezt a szintet, s még hozzá is tud tenni, akkor nagy nyeresége lehet a Diamantnak és a magyar röplabdasportnak is.

1. MCM-Diamant Kaposvár–OK Branik Maribor (szlovén) 3–0 (21, 20, 10)
Kaposvár Aréna, 100 néző.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Schwabe (9), Lemmens (7), A. Grbac (6), Bashnakova (4), With A. (6), Szedmák (13). Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Matics (6), Budai V. (-), Wambir K. (-), Honfi K. (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Másodedzők: Mathieu Bord és Nagy Fanni.
OK Branik Maribor: Augustinovic (-), Klanjscek (8), Bracko (6), Galic (3), Lorber Fijok (4), M. Grbac (4). Csere Cikac (libero), Ramic (8), Winkler (1). Vezetőedző: Bruno Najdic. Másodedző: Matiaz Hafler.

Az eddigi eredmények: OK Maribor–UTE 3–0 (22, 27, 23), Calcit Volley–OK Branik Maribor 2–1 (13, 18, -20)

A további program. Szombat, 14 óra: MTK Budapest–Calcit Volley, 16 óra: OK Branik Maribor–MTK, 18 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE. Vasárnap, 11 óra: Calcit Volley–UTE, 15 óra: MTK Budapest–UTE, 17.30 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–Calcit Volley. Molnár G.