Oldal kiválasztása
Nem borult a papírforma a női röplabda élvonal Vasas – Kaposvár negyeddöntőjének első mérkőzésén. A jó erőkből áll fővárosiak magabiztosan, 3-0-ra verték az 1. MCM-Diamant Kaposvári Együttesét, így 1-0-ra vezetnek az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. Folytatás hétfőn 18 órától, a somogyi megyeszékhelyen.
A találkozót rendkívül összeszedett, jó játékkal kezdte az alapszakasz-második Vasas, Zarka Péter nyolc pontos hazai vezetésnél Kanizsai Dorottya beküldésével próbált változtatni a mérkőzés képén (9:1). Tess Rountree és Meredith Hardy kiváló formában játszott, így a különbség hamarosan tíz pontosra nőtt a felek között (14:4). A Kaposvár nem tudott közelebb zárkózni, nagyon könnyedén húzta be a házigazda az első játszmát (25:13, 1-0).
A második szettet a vendégek kezdték jobban, Horváth Alexandra jó támadásainak köszönhetően vezettek is, ám Rountree gyönyörű blokkja után ismét egyenlő volt az állás (11:11). Hardy nyitássorozatával a fővárosiak elléptek ellenfelüktől, Mészáros Zsófia szerváit követően azonban mégis Jókay Zoltán kényszerült időkérésre (20:19). A játszma végén, 22:22 után ismét a Vasas összpontosított jobban: Emily Sklar pontjaival szettlabdához jutott, majd Rountree ászával ki is használta a lehetőséget (25:22, 2-0).
A harmadik játszma első felében ismét meggyőzően játszott a házigazda. Pekárik Eszter gyors egymásutánban négyszer is villant, a fővárosi előny pedig nyolc pontra duzzadt (13:5). A mérkőzés komoly fordulatot már nem tartogatott, a játszma végén Török Kata és Szedmák Réka is jól szállt be, így végül mind a négy friss válogatott kerettag pályára lépett. Németh Anett pontjával pedig a győzelmet is megszerezte a Vasas (25:12, 3-0).
Női röplabda NB I, negyeddöntő, 1 mérkőzés:
Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (13, 22, 12)
Budapest, Folyondár utca, 200 néző. V: Csizmarik, Bodrogi.
Vasas: Sklar 7, Pekárik 6, Németh A. 8, Rountree 12, Hardy 12, Kontura 1 Csere: Lévai (liberó), Szedmák, Török. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Kaposvár: Rák 1, Sitkey 4, Bagyinka 3, Araujo 7, Szívós 1, Horváth A. 8. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai, Kocsi, Mészáros Zs., Korniss. Vezetőedző: Zarka Péter.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:1, 16:6, 21:12. II. játszma: 6:8, 16:13, 21:20. III. játszma: 8:4, 16:6, 21:8.
Jókay Zoltán: – Kezdésnek nem volt rossz, készülünk a második meccsre.
Zarka Péter: – Csak egy játszmában tudtuk azt nyújtani, amit tudunk, egy Vasas ellen azonban ez azonban kevés. Több hittel, kevesebb hibával lehettünk volna eredményesebbek. Hétfőn igyekszünk javítani.