Oldal kiválasztása

Négy szettben, 3–1-re nyerte hazai pályán a Vasas Óbuda az MVM Női Röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását az 1. MCM-Diamant Kaposvár ellen.

RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NŐK

Nem a legjobb előjelekkel tudott elutazni a Vasas Óbuda otthonába az 1. MCM-Diamant Kaposvár az MVM Női Röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésére. A vendégek mindössze kilenc játékossal vágtak neki a fővárosi túrának, ám akik ott voltak, azok alaposan kitettek magukért. A bajnokságban már találkozott egymással a két gárda, akkor az arénában egy pontot el tudtak csenni a Diamant-lányok Török Katáéktól.

Az első szettben kiválóan blokkoltak a somogyiak, s erre az agresszív védekezésre nem volt ellenszere a házigazdának. Hiába egyenlítettek ki többször is a piros-kékek mindig jött egy-egy jó sánc, ami továbblendítette Maticsék szekerét, így a Diamant végig vezetve hozta az első játszmát. A folytatásban állva hagyta riválisát Giannis Athanasopoulos alakulata, Vincent Lacombe tanítványainak meggyűlt a baja a nyitásfogadásokkal, ezért nem tudtak hatékony támadásokat vezetni. Fokozatosan nőtt a két egylet között a szakadék, mely az etap végéig tizenhat egységig mélyült.

A harmadik felvonás is úgy kezdődött, ahogy a második, már tízzel is vezettek a fővárosiak, amikor ritmus tudott váltani az MCM és pillanatok alatt kiegyenlített. Egészen a hajráig, 20–20-ig kart karba öltve haladtak a csapatok, ekkor azonban zsinórban három pontot szerzett a házigazda, s ezzel el is dőlt az újabb részsiker sorsa. A kaposváriak lendületesen kezdték a negyedik szettet, de hiába léptek el, a Vasas fel tudott zárkózni, sőt a vezetést is átvette. A vége ezúttal is nagyon szorosan alakult, de ismét a házigazda tudott higgadtabb maradni.

A vereség ellenére dicséret illette meg az 1. MCM-Diamant KNRC játékosait is, hiszen egy játszmát nyertek, ami a továbbjutás szempontjából még nagyon fontos lehet. Másrészt tetemes hátrányban sem adták fel, végig volt tartása a kaposvári együttesnek.

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3–1 (-20, 9, 21, 22)
Budapest, Folyondár utca, 150 néző. V.: Halász E., Adler.
Vasas Óbuda: Boyko (21), Kalicanin (7), Vezsenyi (1), Zernovic (-), Abdulazimova (12), Király-Tálas (9). Csere: Bamba (libero), Kump (-), Malloy (10), Fábián F. (-), Török K. (15). Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos. Másodedző: Karmen Kocar.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Matic (10), Lemmens (11), Grbac (2), Bashnakova (20), Budai V. (2), Szedmák R. (8). Csere: Szpin (libero), Hegyi B. (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu Bord.

Giannis Athanasopoulos: – Nem kezdtünk jól, nem voltunk elég agresszívak, ezt pedig a Kaposvár könyörtelenül kihasználta. Az első szünetben átbeszéltük, mit kéne másként csinálni, elkezdtünk agresszívabban szerválni és jobban koncentrálni. Az ellenfél nagy ütőivel nehezen bírtunk, de a szerkezeti változás és a cserék jót tettek. Sokszor adtunk le többpontos előnyt, de a mentális erőnket mutatja, hogy ezek ellenére is le tudtuk zárni a játszmákat. Van még egy visszavágó, amin mindent meg fogunk tenni, hogy bejussunk az elődöntőbe.

Vincent Lacombe: – Az első játszmát hibátlanul hoztuk, de ezután a Vasasnak ment jobban a játék. De legyünk reálisak, nekik 17 játékosuk van, nekünk jelenleg csak kilenc. Megtalálták a gyengeségeinket az első szettet követően, és ezt a mérkőzés folyamán többször kihasználták. De a végsőkig harcolni fogunk és nem adjuk fel.

A párharcot ezzel a Vasas Óbuda vezeti, a visszavágót vasárnap 18 órakor rendezik a Kaposvár Arénában.

forrás: Somogyi Hírlap