Oldal kiválasztása
Ünnepi gálaműsorral adták át a kaposváriak közösségének szombat este a Németh István Program első nagy beruházását. A négyezer fő befogadására alkalmas multifunkciós Kaposvár Aréna 22 hónap alatt, a kormány hatmilliárd forintos támogatásával készült el.

– 2014-ben sokan kételkedtek abban, hogy amit a város polgáraival elterveztünk – nevezetesen, hogy egy európai mércével is élhető várossá váljon Kaposvár –, az megvalósítható-e, vagy csupán álom, egy soha be nem teljesülő álom marad. Ma, a Németh István Program első nagy beruházásának átadó ünnepségén érkeztünk el odáig, hogy kimondjuk: nem, ez nem álom, ez maga a valóság – fogalmazott Szita Károly az ünnepi beszédében.

Kaposvár polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették és támogatták a város polgárait. – Köszönöm a kormánynak, személyesen Orbán Viktor miniszterelnöknek, Lázár János és Gulyás Gergely miniszter uraknak, hogy végig mellettünk álltak. Hálás vagyok Orbán Balázs miniszterhelyettesnek, hogy eljött hozzánk és velünk ünnepelt! Köszönetet mondok a tervezőknek és az építőknek is, a mérnököknek éppúgy, mint a kétkezi munkásoknak. Leginkább azonban Önöknek, kaposváriaknak, amiért hittek egymásban, és hittek abban, hogy mindazt valóra válthatjuk, amit közösen megálmodtunk – mondta Szita Károly.

A városvezető szólt a közeljövőről is.

– A mai esemény mérföldkő, ugyanakkor csak a kezdet. Az előttünk álló időszakban olyan csodáknak lesznek részesei mindnyájan, amelyek révén joggal érezhetik úgy valamennyien: Kaposvár megérkezett a 21. századba. Azonban még nem értünk az út végére. Célunk továbbra is az, hogy valamennyi kaposvári jobban élhessen – hangsúlyozta Szita Károly.

Az ünnepélyes átadó-ünnepségen Kaposvár élcsapatai is részt vettek, a program első részében a küzdőtérre vonultak a röplabdázók is, így az 1. MCM-Diamant hölgyei, a Fino-fiúk és a Kaposvári Röplabda Akadémia reménységei is. A város két élvonalbeli röplabdacsapatának új otthona lesz az aréna, és a következő évadban már itt kezdik meg szereplésüket legjobbjaink.

 

Fotók: Muzslay Péter