Oldal kiválasztása
A második szettben ugyan megszorongatta az MTK az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatát, de játszmát nem tudott nyerni a somogyi megyeszékhelyen.
Az az MTK várt az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesére a női röplabda Extraliga hatodik fordulójában, mely legutóbb nyert helyzetből kapott ki hazai pályán a sereghajtó Hungast Haladástól, előtte azonban nagy csatában idegenben legyőzte az UTE együttesét. Ez a két mérkőzés is jól bizonyította, nincs lefutott találkozó a legfelsőbb osztályban, hiszen bárki képes lehet meglepetést okozni. Ennek ellenére a nyáron alaposan megerősödött somogyiak voltak az összecsapás toronymagas esélyesei.
Nagyon megnyomták a meccs elejét a hazaiak, így Tóth Gábornak hamar ki kellett kérnie mindkét idejét, a folytatásban aztán – némi meglepetésre – porszem került a gépezetébe. Már csak eggyel álltak jobban a somogyiak, amikor Sasa Nedeljkovic is magához rendelte csapatát. A rövid szünet után Tálas Zsuzsanna precíz szervákkal, Szűcs Kinga pedig pontos és bombaerős ütésekkel teljesen összezavarta a budapestiek védelmét; ekkor egy 7–0-ás etappal ellépett riválisától a Diamant, s ezzel el is dőlt a szett sorsa.
A második felvonásban jött a hideg zuhany: rengeteget hibáztak a hazaiak, az MTK pedig élt a kínálkozó lehetőségekkel és lelkes játékkal egyre nagyobb előnybe került. Az arénában már szinte mindenki elkönyvelte az egyenlítést, csak a kaposi lányok nem, akik indítottak egy nagy hajrát és ellentmondást nem tűrő játékkal, három szettlabdát hárítva ledolgozták hátrányukat és a szurkolóik vastapsa közepette megnyerték az etapot is.
A harmadik, s mint utóbb kiderült utolsó játszma már a házigazdákról szólt, olyan mezőnymunkát láthattunk tőlük, mely egy nagy terveket szövögető egylettől elvárható. Nem ismertek elveszett labdát Szpin Renátáék, a hálónál pedig könyörtelen volt a Klisura, Djuric, Szűcs, Sipic, Matics alkotta ötös, persze ehhez az is kellett, hogy Tálas kiváló labdákkal szolgálta ki őket. A találkozó végére a csereként pályára lépett Kalmár Viktória ásza tett pontot.
A kaposvári lányok győzelméhez ezúttal a küzdeni tudás, az akarat és az elszántság is kellett, s ezekből is jelesre vizsgáztak.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3–0 (17, 24, 14)
Kaposvár Aréna, 400 néző. V.: Horváth M., Tillmann Gy.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Klisura (16), Djurics (8), Tálas (7), Szűcs (9), Sipic (8), Matics (10). Csere: Szpin (libero), Kalmár (3), Hegyi (-), Németh Zs. (-). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic. Másodedzők: Böcz Dávid és Vajda Tamás.
MTK Budapest: Durst (1), Takács D. (9), Zólyomi (5), Vezsenyi (-), Kiss G. (2), Király (6). Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Petőváry (10), Lesi (1), Godó (-). Vezetőedző: Tóth Gábor. Másodedző: Schildkraut Krisztián.
A mérkőzés alakulása
1. játszma: 1–1, 4–1, 7–3, 9–4, 13–13, 19–14, 22–16, 24–16.
2. játszma: 2–2, 4–2, 4–4, 6–5, 9–8, 9–10, 12–12, 13–15, 15–19, 15–21, 20–23, 23–24, 25–24.
3. játszma: 2–0, 5–2, 6–3, 9–5, 12–5, 15–6, 19–11, 24–14.
Sasa Nedeljkovic: Sokat kivett belőlünk a múlt heti két mérkőzés, ami meglátszott a mai teljesítményünkön. A második szettben azonban így is tudtunk újítani.
Tóth Gábor: Kísértett minket a Haladás elleni meccs. Nagy kár a második játszmáért, de úgy gondolom, így is partban voltunk egy négybe igyekvő csapattal.