Oldal kiválasztása

A nyáron alaposan átalakult és megerősödött balatonfüredi Szent Benedek RA otthonában lépett pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Extraliga hetedik fordulójában.

A hazaiak két elveszített mérkőzés után várhatták a mérkőzést, a mi pedig az utóbbi négy bajnoki meccsükből hármat megnyertek (az MTK, a DVTK és az UTE ellen), egyen pedig vereséget szenvedtek (a Swietelsky-Békéscsaba ellen).

A találkozó végig szorosan alakult, a házigazda nem igazán tudta leszakítani egyik szettben sem ellenfelét, a Diamant ugyanis nagyot küzdve tartotta magát. Az előny azonban szinte végig a balatonfüredieknél volt, akik végül 3–0-ra nyertek.

A somogyi lányok ezzel az ötödik helyen állnak az alapszakasz első köre után; a hozható meccseiken diadalmaskodtak, sőt hazai pályán egy pontot el tudtak csenni a Vasas Óbuda alakulatától is. Az idén már nem játszanak bajnokit Vincent Lacombe vezetőedző tanítványai, de a hazai és nemzetközi kupákban is lesznek még komoly összecsapások ebben az évben. A következő bajnoki találkozójuk január 24-én 18 órától Nyíregyházán lesz.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár 3–0 (20, 21, 21)
Balatonfüred, 110 néző. V.: Mezőffy Zs., Bátkai-Katona Á.
Szent Benedek RA: Bleicher R. (1), Szavovics (11), Koprivica (13), Sztijepics (10), Kiss G. (16), Jimerson (11). Csere: Fáth K., Baksa P. (liberók), Szerényi G. (-), Iosa N. (-), Vacsi E. (-). Vezetőedző: Dejan Desnica. Edző: Mészáros Péter.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Grbac (5), Bashnakova (15), Wirth A. (5), Budai V. (2), Matic (11), Lemmens (4). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-), Tóth J. (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu0 Bord.
Dejan Desnica: – Nagyon stresszes mérkőzés volt, a Kaposvár nagyon megizzasztott bennünket. Fontos volt a győzelem, mert két vereség után érkeztünk ehhez a meccshez és vissza kellett szereznünk az önbizalmunkat, arról nem beszélve, hogy mai ellenfelünk közel volt hozzánk a tabellán. Elégedett vagyok az alapszakasz első felében elért harmadik helyünkkel, de nem pihenhetünk. Kemény meccsek várnak ránk a Magyar Kupában.
Vincent Lacombe: – Szervezett, erős csapat ellen játszottunk ma este. Száz százalékot kellett volna nyújtani ahhoz, hogy nyerhessünk. Sajnos mind a három szettben futottunk az eredmény után, amit nem tudtunk megfordítani.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: szbbra.hu