Oldal kiválasztása

Csütörtökön 18.30 órától rendezik a női Röplabda Extraliga bronzpárharcának negyedik mérkőzését Budapesten, a Folyondár utcában. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközet állása jelenleg 2–1 a Vasas Óbudának, így az 1. MCM-Diamant KNRC-nek mindenképpen nyerni kell a fővárosban, ha még egyszer pályára akar lépni hazai pályán, hiszen a Kaposvár Arénában lesz a mindent eldöntő ötödik meccs.

– Az eddigiekből is jól látszik, nincs nagy különbség a két fél között, ráadásul a bajnoki alapszakaszban nyertük Óbudán, túljutottuk rajtuk a Magyar Kupában, s a bronzpárbaj első mérkőzésén is felülkerekedtünk a Vasason – mondta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – Tehát van pozitív, kellemes élményünk velük kapcsolatban. Abban bízunk, hogy most felénk billen a mérleg nyelve, s az a pici különbség, mely a második meccsen, illetve a harmadik összecsapás egyes szakaszaiban volt, ezúttal eltűnik. Elég csak arra gondolni, hogy a pénteki esti összecsapáson minden szettben két egység döntött… Ráadásul a végén mi vezettünk 24–23-ra, s onnan a hibáinkat kihasználva tudott fordítani és nyerni a fővárosi riválisunk.

Orosz Ferenc hangsúlyozta: biztos abban, hogy egyénileg és csapatként sem rosszabbak, mint a Vasas, ezért megragadja majd a társaság a lehetőséget és diadallal tér haza. – De persze ez sem jelent még semmit, hiszen akkor még jön az ötödik ütközet, ahol végleg eldől a bronzérem sorsa – emelte ki az ügyvezető-elnök.

A célkitűzéseket már bőven teljesítették a somogyi lányok: a bajnokságban és a kupában a négy közé akartak jutni. – A nemzetközi porondon pedig bőven túl is teljesítette az együttes az elvárásokat, hiszen első magyar egyletként bronzérmet szerzett a Challenge-kupában – fogalmazott a sportvezető. – Nem mindegy azonban milyen érzésekkel zárjuk a szezont, hiszen egy éremmel mindenki jobb szájízzel vonulna a nyári pihenőjére.