Oldal kiválasztása

Az MTK-BSE otthonában kezdi meg bajnoki szereplését a NB I-es kaposvári női röplabdacsapat.

0 rop

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese öt és fél hét felkészüléssel a háta mögött várja a kezdést, és a remények szerint egységes, ütőképes társaság formálódik majd Oláh János vezetőedző kezei alatt.

Vége a felkészülési időszaknak: szombattól már élesben kell bizonyítania az NB I-es kaposvári női röplabdacsapatnak. A Diamant-lányok a hétvégén a fővárosban, az MTK-BSE otthonában kezdik meg bajnoki szereplésüket. Oláh János tanítványai a múlt szombaton Rák Rebeka nélkül is megverték riválisukat 3:1 arányban, de jól tudják: egy tétmérkőzés más, mint egy felkészülési találkozó.

„A BSE csarnoka nem a csapatok kedvencei közé tartozó létesítmény. A felkészülési tornán nem az eredmény számított, most viszont más lesz a helyzet, de remélem, a lányok már ráéreztek, hogyan kell csapatként működni és egymásért is küzdeni a pályán” – mondta Oláh János vezetőedző.

A Diamant négy játékossal erősödött a nyáron. A két feladó, Tobak Eszter és Ihász Dóra mellett visszatért a nyitásfogadó-ütő Rák Rebeka, a center poszton pedig a Kolozsvárról érkezett Stirt Kriszta Tímeát láthatja majd a közönség. Nem csak az újak, a régiek is szeretnének előrelépni az idei kilencedik helyről.

A kaposváriak két idegenbeli mérkőzéssel kezdik a szezont, majd három hazai rangadó következik a sorban. A jó rajt megadhatja az alaphangot a folytatásra.