Oldal kiválasztása

Pályaelőnnyel várhatta az 1. MCM-Diamant KNRC az Extraliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén a Fatum-Nyíregyháza elleni csatát. A somogyiak le tudták zárni a párharcot 3–1-re, így hatalmas bravúrral ők harcolták ki az elődöntőbe jutást.

Igaz, jobban kezdett a Fatum, míg a kaposváriaknak közel sem volt olyan a játékuk, mint az eddigi meccseken. Aztán alaposan faragva a hátrányukból, 19–19-re egyenlítettek, mintha csak most kezdődött volna a találkozó. Az etap utolsó perceiben pattanásig feszültek az idegek, egyik fél sem engedte a másiknak behúzni a szettlabdát, de végül a Diamant tudta értékesíteni az előtte adódó lehetőséget.

A második felvonást ismét a Fatum kezdte jobban, az előnyük kitartott egészen 16–23-ig, ám a somogyiak megemberelték magukat és zsinórban hat pontot termeltek, közben a szabolcsiaktól Tóth Fruzsina gazdagodott egy sárga lappal. Igaz, a vendégek egyenlítettek az állásban, de a kaposváriak a harmadik játékrészben nagyon magabiztosan játszottak, egyszer sem engedték túl közel ellenfeleiket, amely újabb Diamant előnyhöz vezetett.

A negyedik felvonás elég egyoldalú volt, a nyíregyháziak mindent bevetettek, hogy megpróbálják utolérni ellenfelüket, de mindhiába, a somogyiakra nem találtak ellenszert, így bravúros fölénnyel jutott a Diamant az Extraliga elődöntőjébe.

1. MCM-Diamant–Fatum-Nyíregyháza 3–1 (29, –22, 18, 8)
Kaposvár Aréna, 350 néző. Vezette: Mezőffy, Szabó.
1. MCM-Diamant: Grbac (2), Matic (16), Wirth (7), Bashnakova (22), Szedmák (19), Lemmens (17). Csere: Szpin (liberó), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Fatum-Nyíregyháza: Pintér (6), Cicic (4), Radosová (18), Bodovics (6), Radonjic (12), Vasileva (14). Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Milanova (-), Vaida (-), Lászlop (-). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Vincent Lacombe: – Az első két szettben nagyon stresszesen játszottunk, szerencsére az első játszma megnyerése sokat segített az egész mérkőzés végkimenetele szempontjából. A harmadik és a negyedik szettben már egy sokkal felszabadultabb csapatot láthattunk a pályán és magabiztosan játszottunk a végéig. Nagy sikereket szívvel és lélekkel lehet elérni, amit ma megmutatott a csapat. Rövid ünneplés után jön egy újabb nagy megmérettetés, hiszen a BRSE lesz az ellenfelünk. A bajnokság egyik legerősebb csapata, akik ellen mindent meg kell tennünk a siker érdekében.

Szasa Nedeljkovics: – A csütörtöki hazai vereség után egyértelmű céllal jöttünk vissza Kaposvárra, egyenlíteni. Az első két játszmában ehhez még volt a kellő hozzáállás és energia. Igaz az első szettet még szoros küzdelemben elveszítettük, de a másodikban magabiztosan győztünk. Aztán az utolsó két szettben érthetetlen módon leblokkolt a csapat és hibát hibára halmoztunk. Gratulálok a Kaposvár csapatának, akik megérdemelten nyerték meg a negyeddöntős párharcot.

1. MCM-Diamant–Fatum-Nyíregyháza
2022. március 27.