Oldal kiválasztása
Sűrű volt a felkészülés negyedik hete: szerdán lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB1-es női röplabdacsapata, pénteken és szombaton pedig egy csapatösszetartó programon vettek részt a lányok Patcán.
Zarka Péter tanítványai a horvát élvonalbeli ZOK Osijek ellen léptek pályára a városi sportcsarnokban, és a mérkőzést végül a régebb óta edzésben lévő vendégek nyerték. A kaposvári lányok így is hozni tudtak egy szettet a horvát junior válogatottakkal felálló rivális ellen.
„A csapategység jó volt, nagyon szép biztató labdameneteket láttam, és tudom, mi az a játék, amit többet kell súlykolni, többet kell gyakorolni. Nagyon-nagyon sok játék kell még a lányoknak, hogy összecsiszolódjanak, mert a mérkőzéseket edzéssel nem lehet pótolni. Nagyon bizakodó vagyok, remélem, hogy ez a szint az első lépcsőfok, és tovább tudunk innen lépni az előttünk álló hetekben” – fogalmazott Zarka Péter vezetőedző.
A nyáron átalakult kaposvári együttesben nyolc olyan játékos is pályára lépett, aki az előző szezonban még máshol játszott. A Diamant hétfőn és kedden a magyar válogatottakkal és négy idegenlégióssal felálló Nyíregyházát látja vendégül, pénteken pedig egy háromcsapatos tornán lép pályára Budaörsön.