Oldal kiválasztása
Kikapott a Békéscsaba csapatától, így kiesett női röplabda Magyar Kupából az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese.
A negyeddöntő visszavágójának nyitó játszmájában még túlságosan is megilletődött volt a kaposvári együttes. Folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között, s a játékrész végére csupán hét pontig jutottak a vendégek. Azt azért ne felejtsük, hogy előtte közel 400 kilométernyit buszoztak, vagyis aligha lehettek frissek. A második szettben már próbálták felvenni a fordulatszámot a somogyiak, a harmadik, utolsó felvonásban pedig végig a címvédő nyomában voltak, ám a játszmagyőzelemre így sem volt esély.
A címvédő Linamar-Békéscsabai RSE csapata kettős győzelemmel, 6:1-es játszmaaránnyal jutott a legjobb négy közé, ahol a Penta-Gödöllői RC–Jászberényi RK párharc győztese vár majd rá. A másig ágon a Fatum-Nyíregyháza és a Bp. Vasas-Óbuda csap majd össze egymással (a nyírségiek az újonc Szombathelyi Haladást verték oda-vissza sima 3–0-ra, míg a Vasas mindkétszer nagy csatában, 3–2 arányban múlta felül az MTK-t).
Linamar-Békéscsabai RSE–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3–0 (7, 15, 20)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 800 néző. V: Soltész, Mezei.
Linamar-Békéscsabai RSE: Mlinar, Fresco, Dobi, Ivanovics, Koseková, Pekárik. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Szedmák, Petrenkó, Ludmán. Vezetőedző: Alberto Salomoni.
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Fábián F., Iricanin, Araujo, Sitkey, Horváth A., Leidgeb. Csere: Csitári V. (liberó), Kanizsai (liberó), Lutter L., Szívós I., Harmath, Kocsi, Vojnic-Purcar. Vezetőedző: Zarka Péter.