Oldal kiválasztása

Három somogyi egyesületet, csaknem tizenkét millió forinttal támogat a Magyar Röplabda Szövetség – jelentette be csütörtökön délután Kaposváron Poór Csaba elnök.

0 rop

 

A sportág első embere kiemelte: a somogyi megyeszékhely a röplabda egyik honi fellegvára és régióközpontja: az egyetlen város, ahol NB I-es férfi és női csapat is játszik, az utánpótlást pedig közösen, akadémiai szinten működtetik.

A magyar férfi szakág jelenlegi legjobbja, a bajnok és kupagyőztes Fino Kaposvár SE hét és fél millió forintot kap, és a fő cél, hogy a csapat megőrizze a helyét a hazai és a nemzetközi mezőnyben, illetve tovább erősödjön a hátország – fogalmazott Borbély Csaba elnökségi tag. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női csapata több mint két és fél millió forintra pályázott sikerrel, amit fejlesztésre és az utánpótlás támogatására fordít, a somogyjádi NB II-es klub pedig több mint 1 millió forinttal gazdagodott, és főként felszerelés-vásárlásra és működésre költi majd a pénzt.

A kaposvári önkormányzat üdvözölte a szövetség kedvező döntését, és továbbra is a sportág mellett marad: a jövőben is kiemelten támogatja a felnőtt csapatokat, illetve a 2011-ben alakult Kaposvári Röplabda Akadémiát – mondta városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás.

A Magyar Röplabda Szövetség ebben az évben 329 millió forint állami támogatáshoz jutott, és a pénz csaknem felét továbbadja a nehéz helyzetben lévő egyesületeknek.