Oldal kiválasztása

Szerdán 17 órától története harmadik nemzetközi kupamérkőzését vívja az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A lányok a Challenge Kupa nyolcaddöntőjében a cseh élvonal egyik legjobbja, a TJ Ostrava ellen lépnek pályára a Kaposvár Arénában. Az idei lebonyolításnak köszönhetően nagy esélyt kapott az együttes, hiszen ha sikerülne két vállra fektetni riválisukat, másnap már a négy közé jutásért játszhatnának egy szlovák vagy egy macedón alakulattal, szintén saját otthonukban.

A kaposvári női klub tavaly került fel az európai röplabdás térképre, miután jogot nyert az indulásra a Challenge Kupában. A csapat a selejtezőn alulmaradt a török THY Isztambul ellen, de jó teljesítményével letette a névjegyét a nemzetközi porondon. A 2019/2020-as remek bajnoki szereplésnek köszönhetően a Diamant ismét nevezhetett a sorozatra, és ezúttal a legjobb 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe.
Az ellenfél az a TJ Ostrava lesz, amely hazája egyik legjobbja a női élvonalban. A cseh együttes eddig kilenc mérkőzést játszott, hatszor hagyta el győztesen a játékteret és háromszor kapott ki. Ezzel tabella harmadik helyén áll az Olomouc és a Dukla Liberec mögött. A játékoskeretet egy – szlovák – kivétellel kizárólag cseh röplabdázók alkotják, a vezetőedző, Zdenek Pommer pedig 2011(!) óta irányítja az ostravai társaságot, ami valóban nem akármi.
A Diamant nyolcaddöntős ellenfele a Challenge Kupa előző körében a lett Rigas Volejbola Skola ellen kettős győzelemmel jutott tovább úgy, hogy mind a két meccset idegenben játszotta le a járványhelyzet miatt. A csehek vállalták, hogy busszal teszik meg az 1200 kilométeres távolságot előbb oda, majd vissza, és siker koronázta erőfeszítéseiket. Csehországban egyébként a járványhelyzet miatt november elején sem játszani, sem edzeni nem lehetett, így nagy kérdés, hogy a szerdai ellenfél milyen formát mutat majd. A találkozót a román Mateizer és a szerb Jovanovic fújja majd, a sportbarátok pedig a Digisport1 csatornán élőben követhetik majd az eseményeket.

 

Csapatunk támogatója a Szerencsejáték Zrt.