Oldal kiválasztása
Csúcsrangadóra készülnek a kaposvári röplabdás lányok. A női NB I-ben veretlenül listavezető 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a második helyen álló MTK-t fogadja a városi sportcsarnokban. Az újesztendő első hazai összecsapása vasárnap 16 órakor kezdődik.
Nem hibáztak a Diamant-lányok a 2018/2019-es bajnoki évad NB I-es mérkőzésein: az eddigi imponáló mérleg 13 mérkőzésből 13 győzelem, és mindössze egyetlen vesztett szett. A csapat az újesztendőben is szeretné folytatni sikersorozatát, és Sasa Nedeljkovic vezetőedző gondoskodott arról, hogy az év végi ünnepek idején se lazítson a társaság. A Az együttes ezek után sikerrel vette az első idei akadályt: a múlt szombaton a várakozásoknak megfelelően 3-0-ra nyert a fővárosi TFSE otthonában. A lányok kedden és szerdán Szabadkán játszottak két előkészületi találkozót a szerb élvonalban szereplő Spartak Subotica gárdájával, és mindkét meccs kiváló felkészülési állomás volt a vasárnapi komoly bajnoki rangadó előtt. Az 1. MCM-Diamant soros ellenfele ugyanis az az MTK lesz, amely mindössze egyszer kapott ki október óta 8igaz, pont a somogyiaktól), így biztosan őrzi a második helyét a tabellán.
„Az MTK számára ez az utolsó esély arra, hogy utolérjenek bennünket az alapszakasz első helyéért folytatott harcban, így biztos vagyok abban, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy jó eredményt érjenek el Kaposváron – fogalmazott a Diamant szakvezetője. – A szabadkai túra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egy nálunk fizikailag jóval erősebb csapat ellen játszottunk összesen kilenc szettet. A lányok készülnek, szeretnének újból bizonyítani, és ezúton is hívom a szurkolókat, hogy minél többen szurkoljanak majd nekünk vasárnap délután.”
Jó hír, hogy a válogatott center, Leidgeb Noémi hosszú őszi sérülése után immár újra teljes értékű harcos, Harmath Zsófiára és Hegyi Biankára azonban még kihagyás vár egy kisebb műtét, illetve betegség miatt.