Oldal kiválasztása
Most kezdődik a tánc, avagy csütörtökön útjára indul a pontvadászat a női röplabda Extraliga-kvalifikációs körében. A hat csapatos mezőny mindegyik tagja kétszer megmérkőzik majd egymással az előttünk álló másfél hónapban, és az első négy helyezett feljut az elit mezőnybe. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese az alapszakasz veretlenül elért első helyezése után tovább folytatná remek sorozatát. Az első ellenfél a Jászberény lesz, a találkozó csütörtökön 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.
Makulátlan mérleggel zárta a Diamant az NB I Liga alapszakaszát, a lányok mind a 21 meccsüket megnyerték és mindössze öt szettet raboltak el tőlük az ellenfelek. Most már azonban előre kell tekinteni, és a csapat célja az, hogy eredményesen teljesítsen az Extraliga-kvalifikációs körben is. A Jászberény és a Szombathelyi Haladás mellett az MTK, a Balatonfüred és a Budaörs lesz a kaposváriak ellenfele, minden együttes nulla ponttal, tiszta lappal kezd, és az első négy helyezett lesz az ősztől az elit mezőny tagja.
Sasa Nedeljkovic tanítványai az elmúlt hetet a Jászberény elleni felkészülésnek szentelték, és jól tudják, hogy nem lesz könnyű a dolguk az Extraligában edződött rivális ellen. A JBRK-t tavaly, az Extraliga alapszakaszában már sikerült megverni a városi sportcsarnokban, a negyeddöntőben viszont a jászságiak bizonyultak jobbnak. A Diamant kapitánya, Miklai Zsanett tavaly még éppen a berényieket erősítette – immár a Diamant sikereiért dolgozik nap mint nap.
– Nagyon jó mérkőzésre számítok. Az utolsó meccs óta másfél hetünk volt felkészülni a Jászberény ellen. Tudjuk, hogy mi az erősségük, de tudjuk azt is, hogy miben gyengébbek. Rengeteg edzés és elemzés van mögöttünk. Nem kérdés, hogy győzni szeretnék, és tovább folytatni a sorozatunkat! Mindenkit várunk a sportcsarnokba, hajrá, Kaposvár! – nyilatkozta Miklai Zsanett.
A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes, és a szurkolókat nem csak egy igazi sportélménnyel várják, hanem ismét lesz tombolasorsolás, amelyen nem csak a névadó támogató 1. MCM Kft. ajándékcsomagjai találnak gazdára, hanem szurkolói pólókat is kiosztanak a szerencsések között.