Oldal kiválasztása
A magyar élvonal egyik meghatározó csapata, az UTE ellen vívta meg bajnoki főpróba-mérkőzéseit az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata. Végül mindkét találkozót az újpestiek nyerték, de somogyi szempontból is igen hasznos volt a lejátszott kilenc szett.
Pénteken este a Kodály iskola tornatermében, szombaton délelőtt pedig az újjávarázsolt városi sportcsarnokban találkozott egymással a két formálódó alakulat. A fővárosiak színeiben pályára lépett a szeptemberi Európa-bajnokságon is részt vevő Bleicher Réka, Czina Kata páros, illetve ott volt az együttesben az új brazil szerzemény, Da Silva is. A túloldalon Zarka Péter vezetőedző minden játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra. Az első mérkőzésen az UTE tartotta kézben az irányítást, szombaton aztán fordulatos, látványos csata végén dőlt csak el a győzelem sorsa.
„Hasznos, tanulságos mérkőzéseket játszottunk az újpestiekkel – összegezte a látottakat Zarka Péter vezetőedző. – A két találkozón kiderült, miben kell még javulnunk, ugyanakkor sok mindent viszontláttam a pályán az elmúlt hetekben gyakoroltakból, megbeszéltekből.”
A lányokra a jövő pénteken már tétmérkőzés vár: október 13-án, pénteken 18 órakor, a TFSE elleni hazai mérkőzéssel hivatalosan is elkezdődik a 2017/2018-as bajnoki évad.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – UTE 1:3 (-21, -19, -18, 20)
Kaposvár: Araujo 5, Leidgeb 9, Fábián 2, Iricanin 16, Sitkey 7, Háfra 12. Csere: Csitári (liberó), Szívós 4, Horváth A. 4, Lutter L. 3. Vezetőedző: Zarka Péter.
UTE: Bleicher R. 1, Da Silva 11, Czina 8, Dégi 16, Szűcs K. 16, Bezandolska 8. Csere: Kötél D. (liberó), Nagy V. 3, Császár 3, Ancsin K. 1. Vezetőedző: Horatio Nestor Bastit.
1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – UTE 2:3 (-20, 21, 15, -18, -8)
Kaposvár: Araujo, Leidgeb, Lutter, Iricanin, Harmath, Háfra. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai (liberó), Szívós, Horváth A., Kocsi, Fábián. Vezetőedző: Zarka Péter.
UTE: Bleicher R., Da Silva, Czina, Dégi, Szűcs K., Bezandolska. Csere: Kötél D. (liberó), Nagy V., Császár, Ancsin K. Vezetőedző: Horatio Nestor Bastit.