Oldal kiválasztása
Vasárnap 16 órától már az Extraliga-kvalifikáció nyolcadik mérkőzését vívja az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata. A lányok a csütörtöki, Haladás elleni győzelemmel bebiztosították a feljutást a legjobbak elit mezőnyébe, mégsem akarnak kiengedni. A hajrában ugyanis reális eséllyel pályáznak arra, hogy befussanak az ötödik helyre.
Ehhez azonban a vasárnap 16 órakor kezdődő rangadón le kellene győzni az MTK-t. A fiatal fővárosi együttest az alapszakasz során háromszor is sikerült felülmúlni, ebből kétszer idegenben, a rájátszás első körében azonban a Diamant máig fájó, 3:0 arányú vereséget szenvedett a fővárosban. A budapestiek azóta bebizonyították, hogy nem csak egy véletlen eredmény volt a somogyiak legyőzése: a formájuk remek, és az elmúlt időszakban előbb oda-vissza megverték a szombathelyieket, most pénteken pedig két vállra fektették a Jászberényt is. Ezzel listavezetővé léptek elő a tabellán. Ha Vacsi Evelinék legyőzik riválisukat, kedvező pozícióba kerülhetnek az utolsó két játéknap előtt. Hét meccs után az MTK neve mellett 16 pont szerepel, a Jászberény és a Kaposvár pedig 15-15 pontot gyűjtött.
– Ebben az évadban ez már az ötödik mérkőzésünk lesz az MTK ellen, így úgy gondolom, hogy nagy meglepetést egyik csapat sem tud szerezni a másiknak. A pillanatnyi figyelem és a küzdeni akarás lesz a döntő. Egy biztos: mi mindent megteszünk majd azért, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról – nyilatkozta a válogatott center, Vacsi Evelin.
A szurkolókra igazi röplabdás program vár vasárnap délután, a lányok meccse után ugyanis, a tervek szerint 18.30 órától vívják a férfi elődöntőben a Fino és a Kazincbarcika negyedik mérkőzését. A találkozókra a belépés ingyenes.