Oldal kiválasztása

Egy hét alatt már a harmadik mérkőzését játszotta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata. Csitáriék ezúttal a TFSE gárdáját fogadták hazai pályán és egy 70 perces ütközetet követően magabiztosan nyertek 3:0-ra.

151026ki

A Békéscsaba és a Gödöllő elleni vereség után egyértelműen győzni szerettek volna Mészáros Péter tanítványai a TFSE ellen. Ennek megfelelően be is kezdtek Rák Rebekáék és az első technikai szünetig 8:5-re sikerült is elhúzniuk. Ezután egyre inkább felvette a mérkőzés ritmusát a vendégcsapat, amit az is jól jelzett, hogy 16:15-re meg is közelítették a kaposváriakat. A második technikai szünet után azonban ismét állva hagyta ellenfelét a Diamant, és végül magabiztosan húzták be a hazaiak az első szettet.
Amilyen jól végződött az első szett a Diamant-lányok számára, annyira rosszul indult a második. A vendégek, főként jó nyitásaiknak köszönhetően, 10:1-es előnyre tettek szert a játékrész elején, de ezután sem adták fel a hazaiak. Szivós Ildikó vezérletével sikerült talpra állniuk a kaposváriaknak. Rák Rebeka pontjaival előbb egyenlítettek, majd a vezetést is sikerült átvenniük. Ez teljesen megfogta a TFSE csapatát, akik végül 25:16-ra el is bukták a második szettet.
A harmadik játékrész elején már nem bízta a véletlenre a mérkőzés alakulását a Diamant együttese. Szivós nyitásaival és a vendégek pontatlanságaival hamar 8:3-ra módosult a szett állása, a vendégeken pedig egyre inkább a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni. A Diamant-lányok végül mindössze 13 pontot engedtek a TFSE csapatának az utolsó szettben, így összességében magabiztos játékot bemutatva sikerült megnyerniük idei első mérkőzésüket.

151026be

1. MCM-DIAMANT KE – TFSE 3:0 (20,16,13)
Kaposvár: Jenei, Szombathelyi K., Rák, Horváth A., Jezerniczki, Szivós I. Csere: Csitári (liberó), Pedranzini. Vezetőedző: Mészáros Péter
TFSE: Kriegler, Neizer, Orosházi, Molnár, Tóth, Hegedűs. Csere: Szabó (liberó). Vezetőedző: Németh Lajos

Az eredmény alakulása: I. szett: 8:5, 16:15, 20:15. II. szett: 1:6, 2:10, 16:13, 22:14. III. szett: 6:1, 8:3, 14:6, 21:12