Oldal kiválasztása
Az alapszakasz hajrájára készül az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata. Az NBI-ben szereplő női röplabdázóknak egyelőre jól alakul a 2017-es esztendő, hiszen mindössze egyszer maradtak csak pont nélkül. A remek sorozatot pedig az Újpest ellen is folytatnák Zarka Péter tanítványai.

Közel jártak a bravúrhoz a hétvégén a Diamant-lányok, miután pontot szereztek a Vasas otthonában. Az együttes vezetőedzője szerint időszerű volt, hogy kijöjjön a lányokból egy hasonló eredmény.
„Nagyon kedves emlékeim vannak a mérkőzésről – kezdte Zarka Péter vezetőedző. – Legfőképpen azért szeretném kiemelni, mert igazi csapatmunka volt, mindenki, aki pályán volt és pályán kívül én úgy érzem, hogy hozzá tette a sajátját, a legjobb tudását. Ennek köszönhető azt gondolom, ez a részsiker. Mi mindenképpen úgy éltük meg, de mondtam is a lányoknak, hogy ez időszerű volt, hogy egy ilyen teljesítmény kijöjjön, mert rengeteget dolgoztak és küzdöttek ezért. Én ezt hangoztatom, hogy én csak a munkában hiszek. Nagyon sokat dolgozunk, most sem volt egy napnál több pihenőjük a lányoknak, becsülettel küzdünk, dolgozunk és én bízok benne, hogy az a pici lelki plusz, ami a hazai mérkőzéseken nyomaszt minket, azt most át tudjuk lépni, úgy ahogy tettük azt fent a Folyondár utcában, és tartósan jó teljesítményt tudunk nyújtani a mérkőzésen.”
A csapatmunkát mi sem jelzi jobban, hogy a kaposváriak közül kilencen is pontot szereztek a meccsen. Debora Araujo 21-ig, Rák Rebeka 14-ig, Korniss Ildikó pedig 13 -ig egységig jutott. A kaposváriak november végén 3-2-es vereséget szenvedtek a lila-fehérektől. Ezúttal viszont győzelemre törnének.
„Nyerni szeretnénk, mindenképpen küzdeni fogunk A Vasas elleni meccset kell alapul venni, és így kell küzdeni, és akkor bármi megtörténhet” – tette hozzá az egyre jobb teljesítményt nyújtó Korniss Ildikó.
Egy diadal kifejezetten sokat érhet Kornissék számára, hiszen győzelmek számában utolérnék a hetedik helyen álló Gödöllőt. Az alapszakasz végső sorrendjét pedig épp ez határozza meg. Az Újpest elleni bajnoki rangadó pénteken 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, a belépés pedig ezúttal is ingyenes. A mérkőzés díszvendége a hatvanadik születésnaphát ünneplő Demeter György lesz, aki a hírek szerint egy kis meglepetésre is számíthat majd a lefújás után.