Oldal kiválasztása
Közel volt a nagy bravúrhoz az 1. MCM-Diamant női röplabdacsapata a Magyar Kupában: a kaposváriak a negyeddöntőben a hazai 3-1-es vereség után idegenben ugyanebben az arányban nyertek a címvédő Fatum Nyíregyháza ellen, az aranyszett azonban a házigazda sikerével ért véget. A két együttes pénteken, bajnoki találkozón ismét összecsap egymással.
Az első játszmában sokáig egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni,10-10 után viszont megléptek a vendégek, és a hajrá előtt már öt ponttal vezettek. Véfgül nyerte is a játékrészt 25-17-re a Kaposvár. A második játszma is nagy csatát hozott. Féltávnál a Nyíregyháza állt jobban, de csak három pont volt az előnye, melyet gyorsan ledolgozott a Diamant. Ez viszont sok energiát kivett a vendégekből, így 15-12-nél időt kellett kérnie Szasa Nedeljkovicsnak. Használt, mert újra egyenlítettek a vendégek, így izgalmas volt a végjáték. 23-23 után a Fatum jutott játszmalabdához, de nem sikerült értékesítenie azt. Sőt, Sipics blokkja után már a Kaposvár vezetett, de ők sem tudtak élni a lehetőséggel. A másodikkal viszont már igen, 27-25-re nyerte a játékrészt a vendég gárda, és 2-0-ra vezetett.
A harmadik szettben viszont 5-0-val kezdett a Nyíregyháza. Varga egymás után szerezte a pontokat, de 22-21-nél egy pontra zárkózott a Kaposvár. A Fatum a végén újítani tudott, és Lymareva ütése után 25-21-re nyert. A negyedik felvonásban nagyon jól blokkoltak a vendégek, a nyírségieknél pedig ismét több volt a hiba. Matics játszott ekkor nagyon jól, hazai részről továbbra is Varga tartotta vele a lépést. A Kaposvár végül 25-19-re győzött, ami azt jelentette, hogy 3-1-re nyerte a mérkőzést. Mivel az első meccsen ugyanilyen arányban a Nyíregyháza diadalmaskodott, így aranyszett döntött a továbbjutásról.
A záró felvonás nagy labdamenetekkel indult, a térfélcserénél 8-6-ra vezetett a Fatum. Fordulás után is lendületben maradt a közönségétől is támogatott hazai gárda, mely végül győzött, és ezzel a négy közé jutott – írta a nyíregyháziak honlapja.
A kaposváriak minden dicséretet megérdemelnek teljesítményükért, nem sok hiányzott a nagy bravúrhoz, az viszont kiderült, hogy ebben az évadban is le lehet győzni a szabolcsiakat.

Fatum Nyíregyháza – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1-3 (-17, -25, 21, -19)
Aranyszett: 15-8 , továbbjutott a Fatum Nyíregyháza
Nyíregyháza: G. Francesco 1, Varga 24, Pintér 12, Lászlop 4, Pilar 13, Lymareva 12 Csere: Tóth F. (liberó), Koseková 1, Szabó L. Vezetőedző: Hollósy László
Kaposvár: Kliszura 14, Tálas 3, Djurics 11, Szűcs 12, Sipics 8, Matics 17. Csere: Szpin (liberó), Kalmár, Tóth J. , Németh , Hegyi. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics