Oldal kiválasztása
Egy hónapos szünet után ismét bajnoki mérkőzés vár az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatára. A női röplabda NB1-ben szereplő somogyiak egy horvátországi felkészülési mérkőzésen is túl vannak már. Pénteken pedig jöhet a szezon első tétmérkőzése.
Szeptemberben az Eszék látogatott a Diamant-lányokhoz, az elmúlt hétvégén viszont kaposváriak keltek útra, hogy megmérkőzzenek a horvát kupa ezüstérmesével. Zarka Péter, a csapat vezetőedzője szerint értékes tapasztalatokkal térhettek haza Horvátországból.
– Mindenféleképpen hasznosnak ítélem meg ezt a találkozót. Nagyon kellett már a hosszú kihagyás után, a rengeteg edzést megszakítani egy mérkőzéssel. Én úgy vettem észre, hogy a lányok nagyon élvezték az egész mérkőzést, nagyon jó hangulatban telt és szakmailag is nagyon hasznos volt. Lassan lendültünk játékba, nagyon sok hibát vétettünk, de amikor a lányok megnyugodtak, akkor nagyon-nagyon szép labdameneteket tudtak megnyerni – fogalmazott a szakember.
A horvátok elleni összecsapás a női röplabdázók téli felkészülésének utolsó állomása is volt egyben. Az NB I nyolcadik helyén álló társaság pénteken és vasárnap is tétmérkőzést játszik. Elsőként az ötödik helyezett Jászberény otthonában. Vasárnap aztán már azzal a Gödöllővel meccselnek Csitáriék, amely csak nagy csatában tudta legyőzni a kaposváriakat október végén. Egy idegenbeli győzelem pedig a Diamant-lányok be is érnék pontszámban a hetedik helyen álló Pest megyeieket.