Oldal kiválasztása

Szettet rabolt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata a Gödöllő elleni hazai évzárón. Bár egy kis szerencsével a pontszerzés is összejöhetett volna Csitáriéknak.

151221ki

Rögtön bekezdett a Gödöllő a Diamant elleni női NB1-es bajnokin, aminek köszönhetően pillanatok alatt elhúztak a vendégek 8-1-re. A technikai szünetben próbálta felrázni övéit Mészáros Péter, a kaposváriaknak azonban alig jött össze valami a pályán. A túloldalon Kalotai pontját követően már 11 ponttal vezettek a gödöllőiek, a játékrészt pedig Czina Katalin ász-nyitása zárta. (0-1)

A második felvonás már jobban indult a hazaiak számára, 3:2 után azonban jött a rövidzárlat. A vendégek hamar megfordították az állást és sikerült is kialakítaniuk egy 4-5 pontos különbséget. Ez a végére 8 pontig nőtt, de a szett második felében kezdték elkapni a fonalat a Diamant-lányok. (0-2)

A harmadik szett aztán végre kaposvári pontokkal indult. A csereként beállt Pós Adrienn ász-nyitását követően már 3:0 állt az eredményjelzőn, majd pedig a másik ex-veszprémi, Jezerniczki Tímea blokkolt szépen, így pedig 8-3-ra vezettek a hazaiak az első technikai szünetben. Ebből az előnyből 2-3 pont sokáig meg is maradt, végül 20-20-nál sikerült csak egyenlíteniük Horváth András tanítványainak. A hajrát viszont szerencsére jobban bírták a kaposváriak,  így három szett után 1-2 állt az eredményjelzőn. (1-2)

A negyedik játékrésznek ismét az alapcsapatával vágott neki Mészáros Péter, a kezdés azonban nem indult túl jól. Szívós rossz ejtése után már 10-5-re vezettek a vendégek és egyre inkább úgy tűnt, hogy ez a különbség kezd állandósulni. 16-19-nél, Rák Rebeka pontja hozta vissza a reményt az ötödik felvonásra, a vendégek azonban már kevésbé akartak ebbe belemenni és végül 25-20-ra meg is nyerték a szettet.

A Diamant-lányok így 3:1-es vereséggel búcsúztak a hazai pályától, de idén még vár rájuk egy bajnoki december 30-án a Budaörs otthonában.

151221be

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – TEVA-Gödöllő 1:3 (-11, -17, 23, -20)
Kaposvár, 100 néző. Vezette: Farkas L., Éri.
Diamant: Szívós, Jenei, Szombathelyi, Rák, Horváth A., Jezerniczki. Csere: Csitári (liberó), Fáth (liberó), Pós, Pedranzini, Duduka. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Gödöllő: Szabó A., Takács, Nagy, Czina, Stefanik, Kalotai. Csere: Bánlaki (liberó), Hornok, Szabó B. Vezetőedző: Horváth András