Oldal kiválasztása

Az első szettet még az 1. MCM-Diamant Kaposvár nyerte, ám a folytatásban az agresszíven játszó Békéscsaba akarta érvényesült, mely így nyerni tudott Kaposváron.

A hét közben, a Maccabi Hadera ellen sikeresen megvívott Challenge-kupa mérkőzés után, ezúttal már a női röplabda Extraligában szólították pályára az 1. MCM-Diamant KNRC együttesét, mely a bajnoki címre is esélyes, éllovas BRSE-t fogadta. A vendégeknél ott volt a kezdőben az egykori kaposvári közönségkedvenc, a szerb Sara Klisura is, aki két szezonon át volt a somogyiak húzóembere. A találkozó előtt köszöntötték Ana Grbacot, akit az izraeli összecsapás legjobbjának választották meg, a díjat Lacombe Zsófia, az egyesület sportigazgatója és Dér Tamás, a város alpolgármestere adta át.

Az első két pontot a házigazda szerezte, ám nem sokkal később már a csabaiak vezettek 6–3-ra, de egy elrontott ütés és egy remek blokk után újra Maticséknál volt az előny. Óriási csata zajlott a pályán, minden egyes labdáért keményen meg kellett dolgoznia a feleknek. A viharsarkiak többször is le tudták dolgozni a hátrányukat, ám a túl oldalon mindig volt valaki, aki tudott lendíteni együttese szekerén, a szett végére pedig Bashnakova tett pontot.

A második játszmában 5–5-ig fej fej mellett haladt a két gárda, ám ezután magasabb fordulatszámra kapcsolt a Békéscsaba és három egységgel ellépett. Vincent Lacombe időt kért, de hiába, tovább mélyült a szakadék a két alakulat között. Küzdött, hajtott becsülettel a házigazda, de nem találta a fogást az agresszíven játszó ellenfelén. Már nyolccal vezettek a vendégek, amikor indított egy nagy hajrát az MCM, mely hat(!) szettlabdát hárítva feljött kettőre, de sajnos ennél közelebb nem tudtak jutni az ötszörös bajnokhoz, így elbukták ezt az etapot.

A folytatásban aztán még egy lapáttal rá tudtak tenni a Békés megyeiek; 0–4-nél időt kért a hazaiak mestere, ám Tóth Gábor tanítványai ellentmondást nem tűrően játszottak, s foggal, körömmel tartották fórjukat. De természetesen a Matics vezette Kaposvár sem adta fel, mindent megtett azért, hogy utolérje riválisát, ám ezúttal nem sikerült. Hiába a remek kaposi kezdés, a negyedik, s mint utóbb kiderült utolsó, etap is a békéscsabaiak szája íze szerint alakult, így a BRSE nyerte a meccset és megőrizte első helyét az Extraligában.

1. MCM-Diamant Kaposvár–SWIETELSKY-Békéscsabai RSE 1–3 (23, -22, -20, -20)
Kaposvár Aréna, 150 néző. V.: Árpás K., Bátkai-Katona Á.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Bashnakova (19), Wirth A. (4), Szedmák (3), Matics (20), Lemmens (12), Grbac (8). Csere: Szpin (libero), Hegyi B. (-), Budai V. (3). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu Bord.
SWIETELSKY-Békéscsaba: Kornienko (8), Glemboczki (7), Zólyomi (15), Drpa (27), Klisura (14), Strunjak (9). Csere: Molcsányi (libero), Najdics (-). Vezetőedző: Tóth Gábor. Edző: Toma Sándor.

Vincent Lacombe: – Jól kezdtük a mérkőzést, először ebben a szezonban, sajnos a második játszmától a csabaiak agresszívabbak voltak és ez ellen nem találtuk a megoldást.

1. MCM-Diamant Kaposvár-SWIETELSKY-Békéscsabai RSE
2021. november 20.