Oldal kiválasztása
Az első és a második játszmában nem kapott esélyt, a harmadik szettben viszont közel állt a meglepetéshez az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a bajnok Békéscsaba otthonában, a női röplabda NB I. nyitó fordulójában.
Linamar-Békéscsabai RSE – 1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (11, 11, 22)
NB I-es női röplabda mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Árpás, Vári.
Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Csengeri, Matic, Bodnár, Clement. Csere: Szpin (liberó) , Petrenkó, Ludmán, Godó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Kaposvár: Bagyinka, Araujo, Szívós, Rák, Horváth A., Sitkey. Csere: Csitári (liberó) , Kanizsai, Korniss. Vezetőedző: Zarka Péter.
Az eredmény alakulása: 1. szett: 15:5, 20:10. 2. szett: 14:4, 20:8. 3. szett: 11:13, 16:19.
Szép számú nézőközönség volt kíváncsi a BRSE debütálására, ahol a tavalyihoz képest, többek közt brazil idegenlégióssal és három volt csabai játékossal megerősített Kaposvár volt az ellenfél. A mérkőzés előtt ünnepélyes zászlófelvonással állítottak emléket a veretlenül megnyert 2015/2016-os bajnoki szezonnak.
Álomrajtot vett a hazai gárda, pillanatok alatt 10 pontos különbség alakult ki a felek között. A somogyiak nem találták az ellenszerét Tálasék játékának, így gyorsan befejeződött az első etap.
A második szettben is a hazaiak irányítottak, és ekkor már a cserék is lehetőséghez jutottak. Szpin Renáta ámulatosan mezőnyözött, de Bodnár nyitásai, Matic ütései is élményszámba mentek.
A Kaposvár a harmadik játékrészben éledt fel, ekkor azonban szellemes megoldásokkal és bátor játékkal törtek borsot a kiengedő bajnoki címvédő orra alá. A hajrához érve még a vendégek vezettek, így a csabai kezdősornak vissza kellett állni, hogy megfordítsák az állást, és megnyerjék a szezon első bajnoki mérkőzését.
Sasa Nedeljkovic: A szezon első bajnoki mérkőzése soha nem egyszerű. Az első két szettben remekül játszottunk, míg a harmadik játszma nyögvenyelősre sikerült. A fiataloknak még sok tapasztalatot kell szerezniük, hogy elbírják a nyomást. Örülök, hogy ilyen sok szurkoló támogatott bennünket, számítunk rájuk a Bajnokok Ligája párharc során is.
Zarka Péter: Gratulálok a Békéscsabának! Szívből kívánom, hogy sikeresek legyenek a BL-ben és tovább vigyék a magyar röplabda jó hírét. Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, két szettnek el kellett telnie, hogy felvegyük a tempót. A harmadik játékrészben azonban már azt láttam, amit a későbbiekben szeretnék.
(forrás: http://brse.hu/)
<6div>