Oldal kiválasztása

A klubtörténeti sikerek után már előre tekintenek az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának vezetői. Abban bíznak, hogy az elért eredmények megadják az alapját a klub további erősödésének. A jövővel kapcsolatban ugyanakkor egyelőre vannak még kérdőjelek. 

 

Ahogy az egyesület irányítói korábban már elmondták: véget ért az a 3 éves projekt amely a kaposvári női röplabda eddigi legnagyobb sikereit hozta. A lányok 2019-ben az ötödik helyet szerezték meg az Extraligában és 1969 óta íródó történetük során először, kivívták a nemzetközi indulás jogát. Egy évvel később, a pontvadászat kényszerű felfüggesztésekor, három fordulóval az alapszakasz vége előtt, 4 pontos előnnyel vezették a tabellát.

A 2020/2021-es évad ezek után ugyancsak igazán emlékezetesen alakult. Az együttes előbb – első magyar csapatként – elverekedte magát a harmadik számú európai sorozat, Challenge Kupa elődöntőjéig, majd bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, végül pedig a Vasas elleni helyosztó ötödik mérkőzésének ötödik játszmáját 15:13 arányban elveszítve, a negyedik helyen zárt az Extraligában.

– Véleményünk szerint immár eladható termék a kaposvári női röplabda, hiszen büszkén és eredményesen öregbítettük a város hírnevét itthon és külföldön egyaránt, rendszeres szereplői voltunk az országos televíziós közvetítéseknek, és az is kiderült, hogy a sportszerető kaposváriakat érdekli ez a csapat. Éppen emiatt nagyon sajnáljuk, hogy az eddigi legnagyobb sikereinket a járványhelyzet miatt nem a közönségünk előtt, hanem zárt kapuk mögött értük el  – fogalmazott Orosz Ferenc ügyvezető. – A nagy kérdés természetesen az, hogyan tovább: értek-e annyit az elmúlt évek sikerei, hogy még stabilabban, még erősebben dolgozhassunk tovább a legelőkelőbb helyezések eléréséért. Ha ezután is szeretnénk felvenni a versenyt az idei bajnokság első három helyezettjével, az az eddigieknél is több pénzbe kerülne. Az egyeztetések még javában zajlanak a várossal és a fő támogatókkal, és azok eredményétől tesszük függővé a további célok megfogalmazását.

Az 1. MCM-Diamant háza táján arra is büszkék, hogy a Szasa Nedeljkovics vezette szakmai stáb munkájának elismeréseként a csapat öt játékosa is meghívót kapott a felnőtt válogatott keretébe. Emellett a helyi utánpótlás is kitett magáért: a Kaposvári Röplabda Akadémia U21-es és U19-es együttese is bejutott a korosztályos bajnokság országos hatos döntőjébe, ami az elmúlt évek legjobb eredményének számít.