Oldal kiválasztása
A 200. kaposvári röplabdás lányt köszöntötték a Toldiban
A kaposvári Toldi Lakótelepi Tagiskolában kezdték meg sportág-népszerűsítő körútjukat az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapatának tagjai. Az Extraliga-tagságért küzdő együttes négy válogatott játékosa és egyik fiatal reménysége csaknem ötven alsó tagozatos fiatallal találkozott, a jó hangulatú esemény zárásaként pedig köszöntötték a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely 200. (!) leigazolt, játékengedéllyel rendelkező leány növendékét, Hollósi Kiarát.

A Diamant-lányok csütörtökön, eddig egyedülálló tavaszi körútra indultak, amelynek célja, hogy minél több fiatal lány szeresse meg a röplabdát és kezdjen el ismerkedni az alapokkal. A távolabbi elképzelés pedig az, hogy a későbbiekben is sokan játsszanak majd a különböző korosztályos együttesekben, helyi színekben, és a legjobbak a felnőtt keret tagjai legyenek néhány év múlva.
A program a Toldi tornatermében kezdődött, ahol a felnőtt csapat tagjai néhány mondatban bemutatkoztak, majd arról beszéltek a fiataloknak, hogy miért jó röplabdázónak lenni és mik a sportág szépségei. Miklai Zsanett, Vacsi Evelin, Leidgeb Noémi, Szűcs Kinga és Császár Norina egyetértett abban, hogy a lányoknak tökéletes elfoglaltság ez a labdajáték, a legtehetségesebbek pedig – hozzájuk hasonlóan – a válogatottságig vihetik. A folytatásban közös játék és egy kis ügyességi verseny következett, majd az aulában Sasa Nedeljkovic vezetőedző és a helyi női röplabda egyik alapítója, Vermesné dr. Merő Zsuzsanna köszöntötte a kaposvári utánpótlás 200. leigazolt, játékengedéllyel rendelkező leány növendékét. A 12 esztendős Hollósi Kiarát ajándékokkal is meglepték. A Toldi iskola hagyományosan az egyik komoly bázisa a kaposvári női röplabdasportnak, és az előkészítő csoport tagjai, Csatos Zsolt tanítványai nagy izgalommal várták a találkozást a példaképekkel, akik autogramkártyákat is hoztak magukkal az eseményre.
A Diamant-lányok tavaszi körútja április 15-én, a Kisfaludy Utcai Tagiskolában folytatódik.